Σπάει στα δύο η British Telecom

Η British Telecom συμφώνησε να διαχωρίσει το τμήμα δικτύων Openreach, το οποίο θα αποτελεί πλέον ξεχωριστή εταιρεία. Η εξέλιξη αυτή έρχεται κατόπιν απαίτησης των ρυθμιστικών αρχών της Βρετανίας για τις τηλεπικοινωνίες και, όπως σχολιάζει το Bloomberg, αποτελεί νίκη για τις ανταγωνίστριες εταιρείες της ΒΤ.

Το τμήμα Openreach θα έχει δικό του προσωπικό, τη δική του διοίκηση, ανεξάρτητη στρατηγική και στόχο να εξυπηρετεί εξίσου

όλους τους πελάτες του, σύμφωνα με ανακοίνωση της αρμόδιας αρχής Ofcom, η οποία είχε προτείνει αυτή την αλλαγή από τον περασμένο Νοέμβριο.

«Η BT συμφώνησε σε όλες τις αλλαγές που χρειάζονταν προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες της Ofcom περί θεμάτων ανταγωνισμού», προστέθηκε στην ίδια ανακοίνωση. «Συνεπεία τούτου, η Ofcom δεν θα χρειαστεί να επιβάλει αυτές τις αλλαγές μέσω κανονισμών».

Οι αλλαγές αναμένεται να ισχύσουν από φέτος και στόχο έχουν να επιτρέψουν την ευκολότερη πρόσβαση στο δίκτυο, αντίπαλων εταιρειών, όπως η Sky, η TalkTalk Telecom Group και η Vodafone, που βασίζονται στο Openreach για να προσφέρουν broadband υπηρεσίες στους καταναλωτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα