Σόρος: Το Brexit εξαπολύει νέα κρίση στις αγορές

H απόφαση της Βρετανίας για Brexit εξαπέλυσε μία κρίση στις χρηματαγορές η οποία είναι παρόμοια με αυτή του 2007 και 2008, σύμφωνα με τον George Soros, ο οποίος μίλησε στο Ευρωκοινοβούλιο την Πέμπτη.

"Η κρίση λαμβάνει χώρα πολύ αργά αλλά τώρα το Brexit θα την επισπεύσει. Θα χειροτερέψει τα αποπληθωριστικά trend που προϋπήρχαν", ανέφερε, ενώ προσέθεσε πως "το τραπεζικό σύστημα της ηπειρωτικής Ευρώπης δεν έχει αναρρώσει πλήρως από την οικονομική κρίση και τώρα θα στρεσαριστεί

πολύ. Γνωρίζουμε τί πρέπει να γίνει. Δυστυχώς, οι πολιτικές και ιδεολογικές διαφωνίες στην ευρωζώνη αποτελούν εμπόδιο για τη χρήση του ESM ως αντισταθμιστικού παράγοντα".

Ο επενδυτής είχε προειδοποιήσει πριν το Brexit πως η ισοτιμία της λίρας έναντι του δολαρίου μπορεί να υποφέρει πάνω από 20%. Mετά το αποτέλεσμα, η στερλίνα βρέθηκε σε χαμηλό 31 ετών.

Η απόφαση σήμαινε πως "το υποθετικό έγινε πραγματικότητα. Η στερλίνα βυθίστηκε, η Σκωτία απειλεί με απόσχιση, και πολλοί υποστηρικτές του Leave καταλαβαίνουν τί τους περιμένει".

Keywords
Τυχαία Θέματα