«Σφήνα» από τη WIZZ AIR για το δρομολόγιο Αθήνα-Λονδίνο

Της Στεφανίας Σούκη

Την έναρξη πτήσεων από την Αθήνα προς το Λονδίνο ανακοίνωσε σήμερα η Wizz Air, ξεκινώντας από την άνοιξη του 2018 και διαμορφώνοντας ουσιαστικά νέα δεδομένα στον ανταγωνισμό και μάλιστα σε ένα από τα πιο δημοφιλή δρομολόγια.

«Θέλουμε να προσφέρουμε πιο προσιτές τιμές στους ταξιδιώτες που θα επιλέξουν να ταξιδέψουν στο συγκεκριμένο

δρομολόγιο, έχοντας ήδη διαπιστώσει ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τη σύνδεση Αθήνας- Λονδίνου», αναφέρει στο newmoney.gr o Chief Corporate Officer της Wizz Air κ. Owain Jones. «Με την προσθήκη του Λονδίνου (Luton), του ένατου προορισμού που θα εξυπηρετείται από την Αθήνα το 2018, κατέχουμε πλέον τη θέση της τρίτης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών».

Η προσεχής σύνδεση της WIZZ προς το αεροδρόμιο Luton του Λονδίνου θα ξεκινήσει στις 29 Απριλίου με καθημερινή πτήση με ναύλους που ξεκινούν από μόλις 29,99 ευρώ, ενώ η αεροπορική ανακοίνωσε επίσης σήμερα δύο ακόμη νέες συνδέσεις από το Luton (εκτός από την Αθήνα)στην ισλανδική και την ιταλική αγορά.

Σημειωτέον ότι για τη χώρα μας ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο η εταιρεία, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Κεντρική και στην Ανατολική Ευρώπη, έχει ανακοινώσει μεγάλη αύξηση της πτητικής δραστηριότητάς ειδικά από τη νέα χρονιά. Προσφέροντας μάλιστα το 2018 συνολικά εννέα δρομολόγια με πτήσεις χαμηλού κόστους, η WIZZ καταλαμβάνει τη θέση της τρίτης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Εκτός από τη σύνδεση με το Λονδίνο, την άνοιξη 2018 θα ξεκινήσουν επίσης τα νέα δρομολόγια της WIZZ από την Αθήνα προς Βουκουρέστι, Κλουζ-Ναπόκα , Βουδαπέστη, Σόφια, Κιουτάισι, Κισινάου, Κατοβίτσε και Βίλνιους.

Σε αριθμούς, τη νέα χρονιά, η WIZZ αυξάνει τη δραστηριότητά της κατά 657% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με συνολικά περισσότερες από 730.000 διαθέσιμες θέσεις στα δρομολόγια της εταιρείας προς και από την Ελλάδα. Επιπλέον, από την αρχή του 2017, 97.000 επιβάτες αξιοποίησαν τους χαμηλούς ναύλους της WIZZ προς και από την Ελλάδα, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση 39% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Το εκτεταμένο δίκτυο της WIZZ από την Ελλάδα περιλαμβάνει πλέον 17 δρομολόγια σε 8 χώρες, ενώ η πρώτη πτήση της εταιρείας στη χώρα μας ήταν το 2004. Οπως επισημαίνουν οι ιθύνοντες της εταιρείας, πετώντας από έξι ελληνικά αεροδρόμια, η εταιρεία ενισχύει την εισερχόμενη και εξερχόμενη τουριστική κίνηση και ενδυναμώνει τους επιχειρηματικούς δεσμούς με τις χώρες που εξυπηρετούνται με τα δρομολόγια.

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ιωάννα Παπαδοπούλου, «η εντυπωσιακή αυτή προσθήκη στο δίκτυο που θα εξυπηρετεί η εταιρεία από την Αθήνα – ο 9ος προορισμός της WIZZ κατά τη θερινή περίοδο 2018 - αποτελεί σημαντική εξέλιξη για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Η εξυπηρέτηση από την WIZZ του δρομολογίου του Λονδίνου, το οποίο αποτελεί διαχρονικά τη διεθνή σύνδεση με την υψηλότερη επιβατική κίνηση από την Αθήνα, τόσο για λόγους επαγγελματικούς όσο και για αναψυχή, θα διευρύνει τις επιλογές των επιβατών και θα συμβάλλει σημαντικά στη δυναμική του δρομολογίου.»

Η Wizz Air, επιχειρεί με ένα στόλο από 87 Airbus A320 και Airbus A321, και προσφέρει περισσότερα από 550 δρομολόγια από 27 βάσεις, συνδέοντας 145 προορισμούς σε 43 χώρες. «Στη Wizz Air, μια ομάδα από σχεδόν 3.500 επαγγελματίες του αεροπορικού κλάδου παραδίδει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και ιδιαίτερα χαμηλές τιμές εισιτηρίων, αναδεικνύοντας τη Wizz Air στην προτιμώμενη επιλογή 23,8 εκατομμυρίων επιβατών στο οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2017», αναφέρει η εταιρεία στο προφίλ της. H μετοχή της Wizz Air είναι εγγεγραμμένη στο London Stock Exchange με τον κωδικό WIZZ και περιλαμβάνεται στα FTSE 250 και FTSE All-Share Indices.

Η Wizz Air είναι καταχωρημένη στην IATA και στον IOSA, το σημαντικότερο παγκοσμίως δείκτη αναγνώρισης αεροπορικής ασφάλειας, ενώ η εταιρεία πρόσφατα ανακηρύχθηκε "2017- European Airline of the Year by Aviation 100" από το Aviation 100, την καθιερωμένη ετήσια έκδοση, που αναγνωρίζει τις κορυφαίες επιδόσεις της χρονιάς στον αεροπορικό κλάδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα