Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές – Βουτιά 31% για τη Steinhoff

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές συνεχίζοντας τις χθεσινές απώλειες, την ώρα που το πολυαναμενόμενο φορο-νομοσχέδιο πέρασε χθες από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί από το Κογκρέσο.

Το μεσημέρι ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ένχανε 0,10% με τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε αρνητική τροχιά.

Λίγο πριν τη μια το μεσημέρι, ο FTSE100 -0,18%, o DAX -0,25%, o CAC40 -0,34%, o FTSE MIB -0,36%, o IBEX35 -0,78%

Οι μετοχές

του κλάδου των καταναλωτικών αγαθών καταγράφουν τις χειρότερες απώλειες σήμερα, με τη μετοχή της νοτιοαφρικανικής εταιρείας λιανικής πώλησης επίπλων Steinhoff, που βρίσκεται στη δίνη ενός σκανδάλου, να καταγράφει νωρίτερα βουτιά 31% καθώς αρχίζει να χάνει τη στήριξη των πιστωτών της. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ακόμα αδυνατεί να υπολογίσει την έκταση των λογιστικών παρατυπιών, που έχουν ως αποτέλεσμα να εξανεμιστούν πάνω από 10 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίησή της τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Σε μεμονωμένες μετοχές, η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Stada βρέθηκε στην κορυφή του πανευρωπαϊκού δείκτη μετά την ανακοίνωση ότι υπέγραψε συμφωνία με τη Nidda Healthcare. Η μετοχή της ενισχύθηκε κατά 9% μετά την ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, η ελβετική εταιρεία λιανικής πώλησης που δραστηριοποιείται σε αεροδρόμια, Dufry, σημείωνε άνοδο 3% νωρίτερα, καθώς ο Αμερικανός hedge fund manager και επενδυτής Paul Singer απέκτησε μερίδιο 5,57% με δικαίωμα ψήφου στην εταιρεία.

Σε μια άλλη εξέλιξη από τον χώρο των επιχειρήσεων, το ευρωδικαστήριο αποφάσισε ότι η Uber πρέπει να υπάγεται σε κανόνες εταιρειών ταξί και δεν δέχτηκε το επιχείρημα ότι πρόκειται για εφαρμογή.

Keywords
Τυχαία Θέματα