Σε τροχιά σταθεροποίησης οι ευρωαγορές - «Βουτιά» 12% για Credit Suisse

Η αποδυνάμωση του μαύρου χρυσού οδηγεί σε αντιστροφή τάσεων και τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κινούνται με μεικτά πρόσημα και προσπαθούν να βρουν μία έστω και εύθραυστη ισορροπία.

Ταυτόχρονα η πληθώρα ανακοινώσεων όχι και τόσο θετικών εταιρικών μεγεθών δ' τριμήνου μοιάζει να ανησυχεί ιδιαίτερα τους επενδυτές, ενώ την ίδια ώρα απομακρύνεται όλο και περισσότερο η πιθανότητα η Fed να προχωρήσει τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον σε μία ακόμη αύξηση επιτοκίων.

Πτωτική κίνηση για το δολάριο, γεγονός το οποίο στήριξε αρχικά την τιμή του

μαύρου χρυσού, ενώ εξακολουθεί να οδηγεί υψηλότερα τις τιμές άλλων εμπορευμάτων, όπως τα βασικά μέταλλα.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να κινούνται σημαντικά υψηλότερα μετοχές εταιρειών όπως οι Anglo American και Glencore, ενώ ανοδικές τάσεις εξακολουθούν να καταγράφονται για τους τίτλους ενεργειακών εταιρειών.

Στον αντίποδα βουτιά που φθάνει στο 12% σημειώνει ο τίτλος της Credit Suisse, μετά την ανακοίνωση προ φόρων ζημιών για το 2015.

Απώλειες 0,79% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600 στις 326 μονάδες.

Πτώση 0,6% σημειώνει ο DAX 30 στις 9.374 μονάδες, με τον γαλλικό CAC 40 να αποδυναμώνεται, επίσης, κατά 0,69% στις 4.197 μονάδες. Αντίθετα σε θετική πορεία εξακολουθεί να βρίσκεται η βρετανική αγορά, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,47% στις 5.864 μονάδες.

Μεικτή εικόνα και για τις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ισπανικό IBEX 35 να ενισχύεται 0,27% στις 8.337 μονάδες και τον ιταλικό FTSE MIB να κινείται κατά 0,4% χαμηλότερα στις 17.340 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα