Προχωρά το deal εξαγοράς της Actelion από Sanofi

Προχωρούν οι συζητήσεις για την εξαγορά της ελβετικής φαρμακευτικής Actelion από τη Sanofi, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση των εξελίξεων. Η συμφωνία ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμα και την επόμενη εβδομάδα.

Οι δυο εταιρείες συζητούν για τιμή πώλησης ανά μετοχή στα 275 δολάρια. Η τιμή αυτή μπορεί να περιλαμβάνει δικαίωμα αγοράς ανάλογα με τη μελλοντική επίδοση συγκεκριμένων φαρμάκων, για τους μετόχους Actelion (CVR).

Τα στελέχη της Sanofi είναι πρόθυμα για την εξεύρεση μιας φόρμουλας που θα είναι αποδεκτή κι από τις δύο πλευρές, ωστόσο ακόμα δεν

έχει κλείσει η συμφωνία και οι συζητήσεις μπορεί να καταρρεύσουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Με αυτή την τιμή, η Sanofi θα αποτιμήσει την Actelion σε περίπου 29,6 δισ. δολάρια. Την Πέμπτη η μετοχή της ελβετικής φαρμακευτικής έκλεισε στα 197,50 ελβετικά φράγκα στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης.

Οι διαπραγματεύσεις επικεντρώνονται στη δομή του CVR που προαναφέρθηκε νωρίτερα και στο ποια φάρμακα θα περιλαμβάνει αυτό. Ενα από τα σκευάσματα ενδέχεται να είναι το Ponesimod, για τη θεραπεία, σε πειραματικό στάδιο, της υποτροπιάζουσας σκλήρυνσης κατά πλάκας,

Σημειώνεται ότι η εξαγορά της Actelion αναμένεται να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο της Sanofi στον τομέα των σπάνιων ασθενειών, την ώρα που η γαλλική φαρμακευτική επιζητεί να υπερκεράσει τη μείωση των πωλήσεων της ινσουλίνης Lantus. Παράλληλα, η εταιρεία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμφωνίες ύψους 20,1 δισ. δολ. ήδη από το 2011 με την εξαγορά της Genzyme. Όπως έχει ανακοινώσει επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τις εξαγορές για να ενδυναμώσει τις δραστηριότητές της σε βασικούς τομείς.

Στο μεταξύ, η Johnson & Johnson ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σταμάτησε τις συνομιλίες με την Actelion μετά την αποτυχία να φτάσουν σε συμφωνία που θα οδηγούσε σε ικανοποιητική τιμή για τους μετόχους της.

Keywords
Τυχαία Θέματα