Σε νέα υψηλά ρεκόρ η Wall ενόψει της απόφασης της Fed

Σε νέα υψηλά ρεκόρ κινούνται την Τετάρτη οι αμερικανικοί δείκτες ενόψει της νομισματικής πολιτικής της Fed. Στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι μετοχές εμπορευμάτων.

Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,39% στις 2.585 μονάδες, με τις ενεργειακές μετοχές να «οδηγούν» την άνοδο. Η μετοχή της Estee Lauder καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο με κέρδη 11%, μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα.

O

Dow Jones κινείται ανοδικά 0,52% στις 23.498 μονάδες, με τη μετοχή της DowDuPont να καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο.

Ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,1% στις 6.734 μονάδες.

Η Fed αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα. Η αγορά δίνει πιθανότητα μόλις 1,5% σε μια αύξηση των επιτοκίων, ωστόσο, οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει στην αύξηση τον Δεκέμβριο.

«Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να ενισχύσει τις προσδοκίες για μια νέα αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο. Αν και βραχυπρόθεσμα οι μετοχές μπορεί να υποχωρήσουν, η οποιαδήποτε πτώση θα είναι περιορισμένη» σχολιάζει ο Μπρους Μπίτλς, επικεφαλής επενδύσεων στην Baird.

Οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street κατέγραψαν ισχυρή μηνιαία άνοδο τον Οκτώβριο χάρη στα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα.

Στο «μέτωπο» των μακροοικονομικών τα στοιχεία για την απασχόληση έδειξαν αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 235.000 σύμφωνα με τα στοιχεία των ADP και Moody's.

Keywords
Τυχαία Θέματα