Σε κλοιό οι αγορές της Ασίας λόγω πετρελαίου και... φυσικών καταστροφών

Με απώλειες κινήθηκαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, μετά τα στοιχεία για τις τιμές κατοικιών στην Κίνα, ενώ το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ παρέμεινε κλειστό λόγω τυφώνα, το πέρασμα του οποίου προκάλεσε καταστροφές και απώλειες σε ανθρώπινες ζωές στις Φιλιππίνες.

Την ίδια ώρα, σεισμός χτύπησε την Ιαπωνία. Αρνητική και η επίδραση

των χθεσινών απωλειών στην αγορά πετρελαίου. Πιο συγκεκριμένα, ο μαύρος χρυσός υπέστη απώλειες 2% περίπου την Πέμπτη, με τους αναλυτές να αποδίδουν την πτώση στην κατοχύρωση κερδών μετά τα υψηλά 15 μηνών. Σήμερα, το πετρέλαιο σημειώνει οριακή άνοδο.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,29% μετά τις αναφορές ότι σεισμός 6,6 ρίχτερ «χτύπησε» τα δυτικά της χώρας. Το γεν που θεωρείται ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, σημείωσε άνοδο λίγο αργότερα, στα 103,83 έναντι του δολαρίου, έναντι 104 γεν προηγουμένως.

Στις Φιλιππίνες ο τυφώνας Χάιμα που ήταν και η ισχυρότερη καταιγίδα στη χώρα την τελευταία τριετία, σκότωσε τουλάχιστον 12 ανθρώπους και προκάλεσε πλημμύρες σε ορυζώνες και φυτείες καλαμποκιού. Στην συνέχεια κατευθύνθηκε στο Χονγκ Κονγκ.

Ο δείκτης PSE στις Φιλιππίνες υποχώρησε 0,48%.

Στην Αυστραλία ο ASX 200 υποχωρεί κατά 0,22%, με τον ενεργειακό υποδείκτη να σημειώνει πτώση 1,08% και τον υποδείκτη του χρηματοπιστωτικού τομέα να καταγράφει οριακές απώλειες. Αντίστοιχες απώλειες ύψους 0,22% σημειώνει και ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία.

Στην Κίνα, ο Shanghai Composite με οριακή άνοδο 0,02%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα χάνει 0,37%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του καλαθιού των βασικών διεθνών νομισμάτων, με το σχετικό δείκτη να ενισχύεται στις 98,38 μονάδες από τις 97,8 μονάδες που ήταν νωρίτερα στην εβδομάδα. Σύμφωνα με αναλυτές, το δολάριο πιθανόν να δέχεται ανοδικές πιέσεις λόγω της ενίσχυσης των προσδοκιών για αύξηση των επιτοκίων από την Fed το Δεκέμβριο. Την ίδια ώρα, οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές το Νοέμβριο αποτελούν πηγή μεταβλητότητας.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις κέρδη 5,6% και 1,19% σημειώνουν Mitsubishi και Nissan, αντίστοιχα. Κέρδη 0,65% σημειώνει η Honda ενώ η Suzuki Motor ενισχύθηκε κατά 2,74%. Στον αντίποδα, η μετοχή της Toyota με απώλειες 0,91%.

Keywords
Τυχαία Θέματα