Σε ιστορικά υψηλά S&P 500 – Nasdaq

Ανοδική πορεία για τις αμερικανικές μετοχές καθώς η Wall Street υποδέχεται με θετική διάθεση τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed, στα οποία ξεκαθαρίζει ότι η μείωση του ισολογισμού της -μέσω πώλησης αμερικανικών ομολόγων- θα γίνει σταδιακά και βάσει συγκεκριμένου σχεδίου.

Αποτέλεσμα της... ανακούφισης είναι οι S&P 500 και Nasdaq να διαμορφώνονται σε νέο ιστορικά υψηλό επίπεδο, ενώ σε θετική πορεία κινείται και ο Dow Jones.

Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones ενισχύεται 0,32%

στις 21.080 μονάδες, με τη μετοχή της Depot να συμβάλει περισσότερο στην ανοδική πορεία του δείκτη. Κέρδη 0,39% για τον S&P 500 στις 2.413 μονάδες, με τον κλάδο τεχνολογίας πληροφορικής να ακολουθεί την καλύτερη πορεία με άνοδο 0,2%. Στο 0,49% η ενίσχυση για τον Nasdaq στις 6.193 μονάδες, με στήριξη από τις μετοχές των Alphabet και Facebook.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της Fed, η τράπεζα έχει αποφασίσει να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο σύστημα στις πωλήσεις ομολόγων, με προαναγγελία του ορίου πώλησης για κάθε μήνα. «Η αγορά εκλαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο η Fed θα μειώσει τον ισολογισμό της θετικά», τονίζει ο Robert Pavlik, επικεφαλής επενδύσεων της Boston Private Wealth.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στην πορεία της τιμής πετρελαίου, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να παρατείνει για ακόμη εννέα μήνες τη μείωση παραγωγής του. Πτώση 0,9% για το αμερικανικό αργό στα 50,90 δολάρια.

Ανοδική πορεία για τα αμερικανικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί στο 2,252% και του 2ετούς στο 1,29%.

Keywords
Τυχαία Θέματα