Σε επίπεδα ρεκόρ η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 50 ετών ανέβηκε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία τον Νοέμβριο, γεγονός που τοποθετεί τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης το μονοπάτι της περαιτέρω ανάκαμψης της οικονομίας, δίνοντας παράλληλα ώθηση και στην ευρύτερη οικονομία της Ευρωζώνης που αναμένεται να καταγράψει την καλύτερη τριμηνιαία επίδοση της τελευταίας δεκαετίας.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης του Ινστιτούτου Ifo για τις προοπτικές των 7.000 μεγαλύτερων εταιρειών της Γερμανίας ξεπέρασε τις προβλέψεις και αυξήθηκε

στις 117,5 μονάδες αυτό τον μήνα, στο υψηλότερο επίπεδο από το 1969, οπότε και άρχισαν να καταγράφονται οι σχετικές μετρήσεις.

Τα στοιχεία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Reuters και τοποθετούσαν τον δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στις 116,6 μονάδες.

«Το κλίμα ανάμεσα στις γερμανικές επιχειρήσεις είναι πολύ θετικό», σχολίασε ο Clemens Fuest της Ifo, ενώ πρόσθεσε ότι αυτό οφείλεται στις πολύ πιο αισιόδοξες επιχειρηματικές προσδοκίες και ότι «η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά άνθησης».

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, το ευρώ ανέκαμψε στο 1,1875 έναντι του δολαρίου, που ελιναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 13 Οκτωβρίου, ενώ η απόδοση του γερμανικού 10ετούς αυξήθηκε κατά 2 μ.β. Στο 0,37%.

Keywords
Τυχαία Θέματα