Συνεχίζεται και χειροτερεύει η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη το 2016

O αριθμός των προσφύγων οι οποίοι εισήλθαν στην Ευρώπη τις 10 πρώτες ημέρες του 2016 είναι τριπλάσιος από την αντίστοιχη περίοδο του 2015, κάτι που σηματοδοτεί πως η κρίση δεν εξομαλύνεται καθόλου.

Η εισροή προσφύγων μέσω της Μεσογείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την Τουρκία, την Μέση Ανατολή και την Β. Αφρική έφτασε τα 18.384 άτομα μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Το αντίστοιχο διάστημα του 2015 ο αριθμός αυτός ήταν 5.550.

Ο πόλεμος στη Συρία και στην Μέση Ανατολή οδήγησε σε

εισροή πάνω από 1 εκατομμύριο προσφύγων στην Ευρώπη πέρυσι. Οι ευρωπαϊκές χώρες φαίνεται πως δεν μπορούν να συνεννοηθούν και να "μοιραστούν" τους πρόσφυγες, ενώ τα κρούσματα βίας με ύποπτους τους νεοεισερχόμενους αυξάνονται.

Με τον αριθμό να συνεχίζει να αυξάνεται, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσπαθεί να περάσει νομοθεσία η οποία θα κάνει εύκολη την απέλαση προσφύγων που εγκληματούν.

Ο Σουηδός Πρωθυπουργός Stefan Loefven ανέφερε πως η χώρα του αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στην ιστορία της, τη στιγμή που η κυβέρνηση κατηγορείται πως αποσιώπησε επιθέσεις σεξουαλικής φύσεως προς πολίτες από μετανάστες σε φεστιβάλ της Στοκχόλμης.

Η Μέρκελ αντεπιτέθηκε στους επικριτές της λέγοντας πως "Εάν μία ήπειρος όπως η Ευρώπη με 500 εκατ. πολίτες δεν μπορεί να φιλοξενήσει 1 εκατομμύριο Σύρους, τότε κάτι τέτοιο δεν συμπλέει με τις αξίες μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα