Σε bull market το χρηματιστήριο του Άμπου Ντάμπι - Ράλι στη Μ. Ανατολή

Σε bull market εισήλθαν οι μετοχές του Άμπου Ντάμπι, «οδηγώντας» υψηλότερα τις αγορές της Μέσης Ανατολής, καθώς η άνοδος του πετρελαίου ενισχύει το επενδυτικό κλίμα.

Ο χρηματιστηριακός δείκτης ADX General έκλεισε με άνοδο 3,1%, διευρύνοντας το μεγαλύτερο ανοδικό σερί του 2016. Ο δείκτης έχει καταγράψει άνοδο 22% από τα χαμηλά της 21ης Ιανουαρίου. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι ο δείκτης είναι

υπερπουλημένος. Ενδεικτικά, στις μετοχές, η First Gulf Bank PJSC, η πιο δεικτοβαρής μετοχή στον ADX κατέγραψε ράλι 4,7%. Η επίσης δεικτοβαρής Emirates Telecommunications Group, ενισχύθηκε κατά 3,6%.

Ο δείκτης του Ντουμπάι DFM General ο οποίος εισήλθε σε bull market τον προηγούμενο μήνα, ενισχύθηκε κατά 2,9% ενώ ο δείκτης SE Price Index του Κουβέιτ κατέγραψε άνοδο 0,7%. Η Arabtec Holding Co. ήταν η μετοχή με τις περισσότερες συναλλαγές στο Ντουμπάι, η οποία κατέγραψε άνοδο 13%, σε νέα υψηλά από τον Οκτώβριο.

Κλειστή ήταν η αγορά του Κατάρ λόγω αργίας.

Ο δείκτης EGX 30 της Αιγύπτου ενισχύθηκε κατά 2,1% σε νέο υψηλό από τις 12 Ιανουαρίου.

Ο δείκτης TA-25 στο Ισραήλ ενισχύθηκε κατά 0,6%, καταγράφοντας άνοδο για τέταρτη μέρα, το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Νοέμβριο. Την άνοδο «οδήγησε» η μετοχή της Delek Group Ltd., που έκλεισε με άνοδο 3,6%.

Το Brent συνέχισε το ράλι για πέμπτη μέρα την Παρασκευή, καταγράφοντας το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Νοέμβριο, ενώ θετικά έδρασαν και τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι πληροφορίες ότι τα μέλη του OPEC και η Ρωσία θα έχουν επαφές μέσα στον μήνα για να συζητήσουν για ενδεχόμενο «ταβάνι» στην παραγωγή.

«Υπάρχουν πολλές προσδοκίες από την πιθανή συνάντηση στα τέλη του μήνα κι αυτό έχει δώσει ώθηση στο πετρέλαιο» υποστηρίζει ο Julian Bruce, επικεφαλής trading στην EFG-Hermes U.A.E.στο Ντουμπάι.

Το Brent έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 4,5% στα 38,72 δολάρια το βαρέλι, σε υψηλό τριών μηνών.
Οι αναδυόμενες αγορές κατέγραψαν την καλύτερη εβδομάδα τους από τον Δεκέμβριο του 2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα