Σε αρνητικό πρόσημο οι ευρωαγορές – Οι τράπεζες στο επίκεντρο

Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές μετά την υποχώρηση των αμερικανικών τεχνολογικών μετοχών από τα πρόσφατα υψηλά. Στο μεταξύ, οι αναλυτές αντιδρούν σε μια σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 με πτώση νωρίτερα 0,86% με όλους τους δείκτες και τους κλάδους σε αρνητικό πρόσημο.

Λίγο πριν, ο FTSE100 -0,39%, o DAX -0,64%, o CAC40 -1,17%, o IBEX35 -0,71%, ο FTSE MIB -0,78%

Οι μετοχές του κλάδου τεχνολογίας καταγράφουν τις χειρότερες επιδόσεις στον απόηχο εταιρικών αποτελεσμάτων. Η Amazon

με άνοδο σχεδόν 40% φέτος, ανακοινωσε υποχώρηση στα κέρδη και η μετοχή της έχασε 3% μετά το κλείσιμο. Στην Ευρώπη ο κλάδος με απώλειες 1%. Η Dialog Semiconductor με τις μεγαλύτερες απώλειες, 2,2% μετά τη μείωση της τιμής – στόχου από Credit Suisse και Deutsche Ban.

Στις τραπεζικές μετοχές, η UBS με πτώση πάνω από 2,6%, παρά της ανόδου κατά 14% στα καθαρά κέρδη β' τριμήνου, λόγω του επιφυλακτικού outlook.

H βρετανική Barclays με πτώση 1,5% μετά την ανακοίνωση ζημιών 1,21 δισ. στερλινών λόγω της πτώσης της στερλίνας αλλά και έκτακτων χρεώσεων από την πώληση της αφρικανικής θυγατρικής της.

Σε άλλες μετοχές, η Adidas με ισχυρή άνοδο λίγο μετά το άνοιγμα κατά 7% μετά την ανακοίνωση βελτιωμένου ετήσιου outook για τα κέρδη. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία οι πωλήσεις που δεν επηρεάζονται από τις συναλλαγματικές διαφορές θα αυξηθούν από 17-19% το 2017, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για αύξηση 12-14%.

Keywords
Τυχαία Θέματα