Πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια

Αρνητικά πρόσημα επικράτησαν σήμερα στους μεγαλύτερους ασιατικούς δείκτες, ακολουθώντας την τάση που επικράτησε στη Wall Street, όπου οι δείκτες έκλεισαν με πτώση, λόγω πιέσεων στις μετοχές τεχνολογίας, παρά τα καλά εταιρικά αποτελέσματα. Την ίδια ώρα, άνοδο σημείωσε το δολάριο, ενώ οι επενδυτές αναμένουν νέα αποτελέσματα σήμερα.

Στα ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε πτώση 0,60% και στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχώρησε κατά

1,55%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 1,42% με τον υποδείκτη των χρηματοοικονομικών να χάνει 1,6% και τον υποδείκτη του κλάδου υγείας να υποχωρεί κατά 1,77%.

Στην Κίνα ο e Shanghai Composite με άνοδο 0,19% ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με πτώση 0,61%.

«Συνολικά, υπάρχει μια αρνητική αίσθηση στην Ασία. Η τάση αποφυγής του ρίσκου έχει αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο 24ωρο και δεν είναι απολύτως σαφές τι την προκαλεί», αναφέρει αναλυτής της Westpac Bank στο CNBC.

Στο μεταξύ, o πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε σήμερα την παραίτηση της υπουργού Άμυνας, Τομόμι Ινάντα μετά το σκάνδαλο συγκάλυψης της καταγραφής των ημερήσιων δραστηριοτήτων των ιαπωνικών στρατιωτικών δυνάμεων, που υπηρετούν υπό τον ΟΗΕ, στο Νότιο Σουδάν.

Στα ιαπωνικά μάκρο, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 2,1% σε ετήσια βάση, έναντι πρόβλεψης για 2,3% από οικονομολόγους.

Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,4% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο.
Στην Κίνα, το εγγεγραμμένο ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε κάτω του 4% για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως διατήρησε την ισχυρή τροχιά ανάπτυξης στο α΄ εξάμηνο του 2017.

Συγκεκριμένα, η ανεργία διαμορφώθηκε στο 3,95% στο τέλος Ιουνίου σε σχέση με το 3,97% στο τέλος Μαρτίου και έναντι του 4,05% το προηγούμενο έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα