Σε απόσταση βολής από τα ιστορικά υψηλά η Wall

Κέρδη για τις αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, βάζοντας τους βασικούς δείκτες σε τροχιά επίτευξης νέων ιστορικών υψηλών, καθώς οι επενδυτές αναθάρρησαν από τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και τις θέσεις της Janet Yellen στην επιτροπή της Γερουσίας που δείχνουν άνοδο των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας έως το τέλος του έτους.

Ο DOW ενισχύθηκε 0,19% στις 18.903,82 μονάδες ενώ ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,47% στις 2.187,12 μονάδες. Ο NASDAQ κατέγραψε

άνοδο 0,74% στις 5.333,97 μονάδες.

Στα θετικά για την αμερικανική οικονομία η ανακοίνωση ότι οι ενάρξεις κατασκευής νέων κατοικιών στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν πάνω από 25% τον Οκτώβριο, ενώ οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 1973. Την ίδια ώρα ο πληθωρισμός ενισχύθηκε στο 0,4% για τον Οκτώβριο, πλήρως ευθυγραμμισμένος με τις εκτιμήσεις.

«Εάν κάποιος αναζητά θετικά στοιχεία στα μακροοικονομικά δεδομένα αυτά θα βρεθούν τόσο στην ανακοίνωση για τις ενάρξεις κατασκευής νέων κατοικιών όσο και στις εβδομαδιαίες αιτήσεις για τη λήψη επιδόματος ανεργίας», εκτιμά ο Art Hogan, αναλυτής της Wunderlich Securities.

Την ίδια ώρα σταθερά κοντά στο 90% παραμένουν οι πιθανότητες η Fed να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο, βάσει του FedWatch, ενός ιδιότυπου «δείκτη» που έχει καταρτίσει η CME Group.

Από την πλευρά της η Τζάνετ Γέλεν, αφού πρώτα φρόντισε να στείλει μήνυμα στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από την προεδρία της Fed πριν ολοκληρωθεί η θητεία της, τόνισε ότι μπορεί να υπάρξει αύξηση επιτοκίων «πολύ σύντομα».

Στο 1,03% η απόδοση του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου στο 2,28% αυτή του 10ετούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα