Πράσινο φως με υπογραφή Σταθάκη για τις Σκουριές - Tα δίνει όλα

Στροφή 180 μοιρών από τον Γιώργο Σταθάκη στις Σκουριές, με το νέο υπουργό Περιβάλλοντος να κινείται σε τελείως διαφορετική γραμμή από τον προκάτοχό του Παναγιώτη Σκουρλέτη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πρώην υπουργός, Παν. Σκουρλέτης ακόμα και λίγη ώρα πριν σημάνει ο τελευταίος ανασχηματισμός μπλόκαρε την επένδυση με την απόφασή του να απορρίψει την αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει τον Σεπτέμβριο η εταιρία Ελληνικός Χρυσός ζητώντας να ανακληθεί προηγούμενη απόφαση του υπουργού που προέβλεπε την επιστροφή του προσαρτήματος «Τεχνική Μελέτη Μεταλλουργικής

Μονάδας Χαλκού, Χρυσού και Θειϊκού Οξέος Μαντέμ Λάκκου».

Έτσι, εγκρίθηκε με την υπογραφή του νέου υπουργού Περιβάλλοντος το προσάρτημα της τεχνικής μελέτης της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» που εκκρεμούσε από πέρσι το Μάιο.

Μετά την κυβερνητική αναδίπλωση «ξεπαγώνει» η κατασκευή της μονάδας εμπλουτισμού στις Σκουριές αφού με υπογραφή του νέου υπουργού Περιβάλλοντος εγκρίθηκε το τροποποιητικό.

Η συγκεκριμένη αίτηση από την «Ελληνικός Χρυσός» είχε υποβληθεί από πέρυσι τον Μάιο στη Γενική Διεύθυνση Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ για την έγκριση του συμπληρωματικού -τροποποιητικού τεύχους.

Η εν λόγω αίτηση που ήταν απαραίτητη, επειδή η Αρχαιολογική Υπηρεσία είχε ζητήσει την αλλαγή χωροθέτησης δευτερευουσών εγκαταστάσεων του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές, παρέμενε στο συρτάρι του τέως υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκουρλέτη με αποτέλεσμα να είναι τελικά στον αέρα ολόκληρη η επένδυση.

Η νέα απόφαση του κ. Σταθάκη, επιτρέπει πλέον τη χωροθέτηση του εργοστασίου, αφότου προηγηθεί η επικαιροποίηση του φακέλου για την λήψη άδειας δόμησης από την Πολεοδομία.

Σύμφωνα με το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα της Eldorado Gold, της μητρικής εταιρείας της Ελληνικός Χρυσός, η παραγωγή από το μεταλλείο των Σκουριών θα ξεκινήσει το 2019 και η παραγόμενη ποσότητα τοποθετείται σε 6.200 τόνους.

Keywords
Τυχαία Θέματα