Ποροσένκο: Αυξημένος ο κίνδυνος ενός ανοιχτού πολέμου μεταξύ Ουκρανίας - Ρωσίας

Ο κίνδυνος ενός ανοιχτού πολέμου μεταξύ Ρωσίας- Ουκρανίας είναι μεγαλύτερος σήμερα απ' ότι ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πετρό Ποροσένκο τονίζοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ξεκινήσει ένα «πόλεμο πληροφοριών» ενάντια στη Γερμανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild ανέφερε πως η Ρωσία δεν είχε εφαρμόσει ούτε ένα σημείο από όσα είχαν συμφωνηθεί στη συμφωνία του Μινσκ, η οποία περιλαμβάνει

μεταξύ άλλων την κατάπαυση του πυρός μεταξύ των στρατευμάτων της Ουκρανίας και των στρατευμάτων των φιλο-ρώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία.

«Η Ρωσία επενδύει σε μεγάλο βαθμό στην προετοιμασία ενός πολέμου» πρόσθεσε ο Ποροσένκο.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Άνγκελα Μέρκελ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η Γερμανίδα Καγκελάριος άσκησε έντονη πίεση στον Τσάρο της Ρωσίας προκειμένου να τηρήσει την εκεχειρία στην Ουκρανία.

Το Βερολίνο έχει αρχίσει να υποψιάζεται όλο και περισσότερο πως η Ρωσία προσπαθεί να προκαλέσει προβλήματα στην Γερμανία για να αποδυναμώσει την Μέρκελ η οποία κατέχει το σημαντικότερο ρόλο στο ουκρανικό ζήτημα.

Γερμανοί αξιωματούχοι θεωρούν πως η Μόσχα ελπίζει να αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη και να δημιουργήσει ένα κενό μέσα στο οποίο μπορεί να προβάλει τη δική της ισχύ.

Keywords
Αναζητήσεις
3/2/2016/ουκρανία ροσια
Τυχαία Θέματα