Σε αναπτυξιακές προσπάθειες τα έσοδα από την έκδοση ομολόγου της ΙΚΕΑ

Προσπάθεια περαιτέρω ανάπτυξης κι επέκτασης στην Ελλάδα καταβάλλει η Housemarket (ΙΚΕΑ) την οποία σκοπεύει να χρηματοδοτήσει με έκδοση ομολόγου 40 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διανεμηθούν κατά 10,5 εκατ. ευρώ προς τα logistics , κατά 8 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις στις υπάρχουσες υποδομές και κατά 21 εκατ. ευρώ σε λειτουργικά κεφάλαια.

Ο πρόεδρος του ομίλου Βασίλης Φoυρλής παρουσίασε τη Δευτέρα σε εκδήλωση του Χ.Α. την εταιρεία,

σε μια προσπάθεια προσέλκυσης επενδυτών, τονίζοντας ότι οι αναπτυξιακές προοπτικές της ΙΚΕΑ στην Ελλάδα είναι τρομερές, ειδικά σε περίπτωση οικονομικής ανάκαμψης. Απαρχή της ανάπτυξης θα αποτελέσει το άνοιγμα καταστήματος στην Κρήτη, που σχεδιάζει η εταιρεία.

Ενδεικτική είναι η ανοδική πορεία των πωλήσεων (αυξημένες κατά 8,6% στα 127,6 εκατ. ευρώ στοο εξάμηνο από πέρυσι) αλλά και η πολύ καλή επιχειρηματική σχέση που έχει η Fourlis με την μητρική ΙΚΕΑ στη Σουηδία.

Η έκδοση εταιρικού ομολόγου θα γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Χ.Α. με επιτόκιο 5%. Το πλαφόν της ελάχιστης κάλυψης είναι 15 εκατ. ευρώ. Πιθανές ημερομηνίες για το ηλεκτρονικό βιβλίο προσφορών θα είναι από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα