Σαρκοζί όπως λέμε.... Τραμπ της Γαλλίας

Ο Nicolas Sarkozy φαίνεται πως διοχετεύει τον εσωτερικό του... Donald Trump.

Έχοντας μείνει πίσω στα γκάλοπ για τις γαλλικές εκλογές του 2017, ο πρώην πρόεδρος της χώρας έδωσε "πάτημα" στους κριτικούς του πως... φέρνει λίγο στον Donald Trump,

μετά από μία σειρά προκλητικών δηλώσεων.

Την Τετάρτη είπε σε ομάδα φοιτητών από τη Gabon που διαμαρτύρονταν να... γυρίσουν πίσω στη χώρα τους, ενώ τη Δευτέρα απαίτησε από μετανάστες να παραδεχθούν πως οι πρόγονοί τους είναι οι... Γαλάτες. Αυτή η αρχαία φυλή που τόσο αστεία εντυπώνεται στα κλασσικά κόμιξ Αστερίξ. Οι δηλώσεις αυτές προστίθενται σε αυτές της προηγούμενης εβδομάδας, όταν είχε αναφέρει πως η ανθρωπότητα μπορεί να μη φταίει για την κλιματική αλλαγή, ενώ είχε υποστηρίξει και την απαγόρευση του... μπουρκίνι.

Για να μπορέσει να γίνει υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο, ο Sarkozy θα πρέπει να κερδίσει τον πρώτο εκλογικό γύρο των κεντροδεξιών Ρεπουμπλικανών, τη στιγμή που τα γκάλοπ τον δείχνουν να είναι ουραγός πίσω από τον Alain Juppe.

Oι αντίπαλοι του Sarkozy προφανώς και προέβησαν σε δηλώσεις κατά των λεγόμενών του. Ο Juppe ανέφερε πως οι μετανάστες δε χρειάζεται να απαρνηθούν την ιστορία τους αλλά μόνο να σέβονται τους γαλλικούς νόμους, ενώ ο Bruno Le Maire ανέφερε πως είναι "περήφανος Γάλλος" ακόμη και με προγιαγιά από τη Βραζιλία, και τόπο γέννησης την Αλγερία.

Ακόμη και η Le Pen αποστασιοποιήθηκε από τις δηλώσεις Sarkozy, αφού η ίδια απέφυγε να σχολιάσει σε συνέντευξη στο RTL Radio.

Keywords
Τυχαία Θέματα