"Πόλεμος" Marriott και online υπηρεσιών όπως Expedia και Priceline

Ο πόλεμος των προσφορών για τη Starwood Hotels & Resorts Worldwide έχει γίνει παγκόσμιο θέμα τη στιγμή που η Marriott International υπερνίκησε την κινεζική Anbang Insurance Group και έγινε η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή επιχείρηση στον κόσμο. Τώρα, η Marriott πρέπει να βρει πως θα χρησιμοποιήσει αυτή της την θέση ως πλεονέκτημα σε μία νέα

μάχη.

Αυτή τη φορά η μάχη είναι εναντίον των Expedia και Priceline Group, τους οnline ταξιδιωτικούς πράκτορες με προμήθειες που "τρώνε" πάνω από 10% κάθε κράτησης. Η Mariott και άλλες εταιρείες προσπαθούν να αντιταχθούν μέσω εκπτώσεων και δωρεάν Wi-Fi για τους συχνούς πελάτες που κλείνουν δωμάτια απευθείας, ενώ υπενθυμίζουν στους ταξιδιώτες πως δεν κερδίζουν κανένα "πόντο" εάν κάνουν κρατήσεις μέσω άλλων ιστοτόπων. Από την άλλη, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αυτοί "ρίχνουν" τις μεγάλες εταιρείες πιο χαμηλά στα αποτελέσματα αναζητήσεων.

Οι εταιρείες πολεμούν για μερίδιο των 150 δισ. δολαρίων που ξοδεύτηκαν σε κρατήσεις δωματίων στις ΗΠΑ το 2015, μία αύξηση της τάξεως του 7.3% από το 2014. Οι Online ταξιδιωτικοί πράκτορες κάλυψαν το 15% αυτών, ενώ σε αρκετές αγορές όπως το Miami Beach, τα online πρακτορεία ξεπερνούν σε ποσοστό αυτά των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα