Ρητό «Όχι» της ΤτΕ για τη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής

Απαγόρευση στην παροχή νέων χορηγήσεων - «Ακατάλληλοι» θεωρήθηκαν οι προτεινόμενοι για το διοικητικό συμβούλιο - Απόφαση της ειδικής Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ

Η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε, πριν από λίγο, να απαγορεύσει όλες τις χορηγήσεις από την Τράπεζα Αττικής μέχρι να υπάρξει νεότερη απόφασή της. Παράλληλα η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ

«κόβει» από το διοικητικό συμβούλιο τους Γ. Σαπουτζόγλου, Π. Ρουμελιώτη, Αν. Πουσκούρη και Κ. Μακέδο.

Σημειώνεται ότι ο Π. Ρουμελιώτης, μπορεί να παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο αλλά όχι ως διευθύνων σύμβουλος, αλλά με ιδιότητα μη εκτελεστικού μέλους. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προταθεί εκ νέου για τη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαπουτζόγλου ήταν στο ΔΣ της Proton την περίοδο μετά την απομάκρυνση του κ. Λαυρεντιάδη.

Τόσο ο νέος Πρόεδρος όσο και ο διευθύνων σύμβουλος υποδείχθηκαν από το ΤΣΜΕΔΕ έχοντας τις κυβερνητικές «ευλογίες» χωρίς να έχουν λάβει την έγκριση καταλληλότητας από την ΤτΕ, όπως είναι υποχρεωτικό.

Συγκεκριμένα συγκλήθηκε το ΔΣ, το οποίο συγκροτήθηκε σε Σώμα ψηφίζοντας τον κ. Σαπουτζόγλου για Πρόεδρο και τον κ. Ρουμελιώτη για διευθύνοντα σύμβουλο και εν συνεχεία εστάλησαν στην ΤτΕ τα σχετικά έγγραφα για να δοθεί η έγκριση. Μάλιστα η «Αυγή» σε δημοσίευμα της είχε αναφέρει την ανησυχία που υπήρχε στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο να μη δοθεί το «πράσινο φως» από την ΤτΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα