Ρεκόρ για το Dow μετά την αύξηση επιτοκίων από τη Fed

'Ανοδος για τον Dow καθώς η Fed αύξησε τα επιτόκια. Επίσης, επενδυτές εστίασαν και σε νέα για μια καταρχήν συμφωνία του Κογκρέσου για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Αναλυτικά, ο Dow Jones +0,34% στις 24.588 μονάδες, ο S&P 500 -0,04% στις 2.663 μονάδες και ο Nasdaq +0,20% στις 6.875 μονάδες.

Ο Dow Jones αυξήθηκε κατά 80 μονάδες με «οδηγό την Caterpillar.

Ο

δείκτης S & P 500 κατέγραψε πτώση λόγω απωλειών 1,3% του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε όπως αναμενόταν την Τετάρτη τα επιτόκια κατά 0,25% στο 1,25% - 1,5%. Για την αμερικανική οικονομία η κεντρική τράπεζα προβλέπει πως το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2,5% την επόμενη χρονιά, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για αύξηση κατά 2,1%. Ο πληθωρισμός ωστόσο αναμένεται να παραμείνει κάτω από το στόχο του 2% για μια ακόμη χρονιά.

«Δεν υπήρξαν μεγάλες εκπλήξεις και ο πληθωρισμός παραμένει κάτω από τον στόχο της Fed» δήλωσε ο Jeff Carbone, διευθύνων σύμβουλος της Cornerstone Financial Partners. «Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι αν η οικονομία αρχίζει να ζεσταίνεται. Αυτό θα μπορούσε να αναγκάσει την Fed να αυξήσει τα επιτόκια ταχύτερα» πρόσθεσε.

Στις εταιρικές ειδήσεις, η Finisar κατέγραψε άνοδο κατά 22,80% μετά την κίνηση της Apple να επενδύσει στην εταιρεία 390 εκατ. δολάρια.

Ανοδος και για τη μετοχή της Caterpillar κατά 3,59%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ισχυρές πωλήσεις μηχανών για τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα