Ράλι για το ρούβλι μετά την άνοδο του πετρελαίου

Ράλι ανακούφισης προσφέρει στο ρούβλι η άνοδος του πετρελαίου, καθώς το ρωσικό νόμισμα, έχει σήμερα διαγράψει σχεδόν όλες τις απώλειες του 2016.

Το ρούβλι καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο στις αναδυόμενες αγορές, με κέρδη 1,75 στο 73,93 έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 5 Ιανουαρίου.

Πλέον η πτώση από την αρχή του έτους έχει περιοριστεί στο 0,9%.

Η τιμή του αμερικανικού αργού κινούταν πριν από λίγο με άνοδο 2,5% στα 36,86 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή

του Brent έχει καταγράψει άνοδο σχεδόν 30% από το χαμηλό ρεκόρ στις 20 Ιανουαρίου, συμπαρασύροντας ανοδικά το ρωσικό νόμισμα.

Οι συζητήσεις με τη Σαουδική Αραβία για τη μείωση της παραγωγής έχουν βοηθήσει στη σταθεροποίηση της αγοράς, υποστηρίζει η Sberbank CIB.

«Αν και υπάρχει σκεπτικισμός για το κατά πόσο έχει σημασία η συμφωνία για πάγωμα της παραγωγής, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει προσφέρει στήριξη στις τιμές πετρελαίου και στο ρούβλι» υποστηρίζει ο Tom Levinson, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής για την αγορά ισοτιμίας και τα επιτόκια στην Sberbank CIB στη Μοσχα.

Τα κυβερνητικά ομόλογα της Ρωσίας επίσης καταγράφουν άνοδο για πέμπτη μέρα, με την απόδοση του πενταετούς ομολόγου να υποχωρεί κατά επτά μονάδες βάσης στο 9,67%, σε νέο χαμηλό από τον Οκτώβριο του 2014.

Ο χρηματιστηριακός δείκτης Micex ενισχύεται κατά 0,4% στις 1.846 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα