Ράλι για τις μεταλλευτικές μετοχές στην Ευρώπη λόγω πετρελαίου

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές και τα ομόλογα την Πέμπτη, μια μέρα την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, ανακουφίζοντας τους επενδυτές.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται για δεύτερη μέρα, κατά 0,6%, με όλους τους επιμέρους κλάδους να κινούνται σε θετικό έδαφος. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι ενεργειακές μετοχές και οι μετοχές εμπορευμάτων, χάρη στην άνοδο του πετρελαίου.

Ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο

0,5% στις 6.869 μονάδες, ο DAX κινείται με κέρδη 1,16% στις 10.558 μονάδες, ο CAC 40 ενισχύεται κατά 1% στις 4.453 μονάδες, ο IBEX κινείται με άνοδο 0,92% στις 8.839 μονάδες και ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 1,18% στις 16.542 μονάδες.

Στις μεταλλευτικές μετοχές, η Rio Tinto Group και η Fresnillo ενισχύονται πάνω από 3,4%, με τον κλαδικό δείκτη να καταγράφει το καλύτερο διήμερο αποδόσεων εδώ και δύο μήνες. Η BHP Billiton καταγράφει ράλι 4,4%,η Glencore, η Antofagasta και η ArcelorMittal ενισχύονται 3%. Κέρδη 3,25% και για την Randgold Resources.

Στις ενεργειακές, η BP καταγράφει κέρδη 1,4%, η Total ενισχύεται κατά 1,5% και οι ιταλικές ENEL και ENI ενισχύονται κατά 1,4%.

Πετρέλαιο

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού για παράδοση Νοεμβρίου ενισχύονται κατά 1% στα 45,82 δολάρια ενώ η τιμή του Brent στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,5 δολάρια ή 1% στα 47,33 δολάρια το βαρέλι.

Χρυσός

Κοντά σε υψηλά τριών εβδομάδων, ύστερα από το «άλμα» μετά την απόφαση της Fed να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, παραμένει ο χρυσός.

Συγκεκριμένα, η τιμή του χρυσού για άμεση παράδοση υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,24% στα 1.333,2 δολάρια.

Σύμφωνα με τον Diego Parrilla, διευθύνοντα σύμβουλο για τα εμπορεύματα στην Old Mutual Global Investors, όσοι είναι bullish στον χρυσό θα δουν κέρδη αφού οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να αγοράζουν χρυσό.

Ράλι για τα ευρωπαϊκά ομόλογα

Ράλι καταγράφουν τα ευρωπαϊκά ομόλογα μετά την απόφαση της Fed να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Το θετικό επενδυτικό κλίμα που πυροδότησε η απόφαση της Fed να περιμένει έχει επηρεάσει και την αγορά ομολόγων, αντισταθμίζοντας ακόμα και την απογοήτευση των επενδυτών από την διστακτικότητα της ΕΚΤ να επεκτείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 6 μονάδες βάσης στο 0,94%. Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 6 μονάδες βάσης στο 1,22%, η απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς κινείται με απώλειες 6 μονάδες βάσης στο 3,35% και του γαλλικού 10ετούς υποχωρεί κατά 5 μονάδες βάσης στο 0,26%.

Keywords
Τυχαία Θέματα