Ικανοποίηση στις ασιατικές αγορές από τις αποφάσεις των Fed και BOJ

Κέρδη κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ανακουφισμένοι από τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών. Η Fed άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια ενώ υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη φέτος και η Τράπεζα της Ιαπωνίας επίσης διατήρησε σταθερά τα επιτόκια, αλλάζοντας το πλαίσιο αγοράς ομολόγων, με στόχο τον έλεγχο της καμπύλης αποδόσεων

των ιαπωνικών ομολόγων.

Στην Αυστραλία ο ASX 200 κατέγραψε ήπια άνοδο με τον ενεργειακό δείκτη να καταγράφει ράλι 2,1% και τον δείκτη πρώτων υλών να ενισχύεται κατά 2,6%. Κέρδη και στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές.

«Οι αγορές αντέδρασαν θετικά στις αποφάσεις της Fed και της BOJ. Η αγορά προεξοφλεί κατά 63% την αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο» σχολιάζουν οι αναλυτές της DBS Bank.

«Ο συνδυασμός των αποφάσεων αυτών θα μειώσει το ρίσκο τις επόμενες μέρες» σχολιάζει ο Ric Spooner, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην CMC Markets.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο υποχώρησε έναντι των υπολοίπων νομισμάτων. Το γεν διαμορφώθηκε στα 100,23 έναντι του δολαρίου. Το αυστραλιανό δολάριο κινήθηκε ανοδικά 0,34% στο 0,7649 έναντι του αμερικανικού δολαρίου. Το δολάριο Ν. Ζηλανδίας υποχώρησε έως το 0,7319 έναντι του δολαρίου.

Στην αγορά πετρελαίου, η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύθηκε κατά 0,93% στα 45,76 δολάρια ενώ η τιμή του Brent ενισχύθηκε κατά 0,88% στα 47,24 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα