Τραπεζικό ράλι στο Χ.Α. εν μέσω ευφορίας για την αξιολόγηση

Ράλι στις τράπεζες και trading καταγράφεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, μετά τα θετικά μηνύματα από το χθεσινό Eurogroup αλλά και την έναρξη της συζήτησης για το χρέος τον άλλο μήνα, που σηματοδότησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η ανοδική κίνηση της αγοράς κινείται μέχρι το +2% και στη συνέχεια «μαζεύει», σημάδι ότι παρά τα θετικά σχόλια η ελάφρυνση του

χρέους δεν θα δοθεί ως χάρη απο τους δανειστές, αλλά με σκληρά ανταλλάγματα τα οποία τώρα δεν είναι ορατά.

Άλλωστε η κίνηση την προηγούμενη εβδομάδα έως και 14% είχε προεξοφλήσει πολλά απο τα θετικά νέα. Τώρα η Ελλάδα πρέπει να περάσει στην εφαρμογή μέτρων για να περάσει στο επόμενο βήμα, εν μέσω και του δύσκολου προσφυγικού προβλήματος.

Προς το παρόν πάντως ΔΝΤ και Ευρωπαίοι δανειστές συμφώνησαν να βάλουν «νερό στο κρασί τους», με αμοιβαίες υποχωρήσεις προκειμένου να μην παραταθεί πλέον άλλο η αβεβαιότητα της αξιολόγησης.

Οι επικεφαλής του «κουαρτέτου» αναμένεται να επιστρέψουν απόψε το βράδυ στην Αθήνα, ώστε από αύριο κιόλας να ξεκινήσουν οι επαφές με τον υπουργό Οικνοομικών κύριο Ευκλείδη Τσακαλώτο, στις οποίες θα καθορίσουν το πρόγραμμα των συναντήσεων, με στόχο να κλείσει η αξιολόγηση έως και την επόμενη εβδομάδα.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται στιςς 568 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,69% ενω προηγουμένως είχε σημειώσει άνοδο έως 2,44%.

Με κέρδη 4,68% η Εθνική Τράπεζα στα 0,245 ευρώ. Κέρδη 8,84% η Eurobank στα 0,752 ευρώ. Άνοδος 7,6% για την Πειραιώς στα 0,184 ευρώ. Άνοδος 1,21% για Οπαπ στα 6,67 ευρώ. Κέρδη 3,77% για τον Μυτιληναίο. Κέρδη 3,26% για Ευδάπ στα 4,44 ευρώ, 3,16% για ΕΧΑΕ στα 5,22 ευρώ. Οι συναλλαγές κινούνται στα 20 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα