Ράλι 10% για τον χρυσό από την αρχή του έτους - Τι προβλέπουν οι αναλυτές για το 2016

Οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία έχουν ενισχύσει τη ζήτηση για το χρυσό, όπως γίνεται παραδοσιακά, όταν υπάρχουν αναταραχές στις αγορές.

Το πολύτιμο μέταλλο λειτουργεί συχνά ως επενδυτικό «καταφύγιο», κι ως αποτέλεσμα, όπως εξηγεί ο CEO της RandGold Resources, Mark Bristow, η αυξημένη ζήτηση και οι μελλοντικές αναταράξεις που θα έρθουν, θα οδηγήσουν την τιμή του υψηλότερα.

«Βρισκόμαστε σε μια πολύ μπερδεμένη κατάσταση όσον αφορά την παγκόσμια οικονομία και δεχόμαστε ανάμεικτα μηνύματα από διάφορους κλάδους στις παγκόσμιες

αγορές. Ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς κι αυτό είναι πάντα καλό για τον χρυσό, ειδικά όταν οι επενδυτές είναι αβέβαιοι για το μέλλον» είπε ο Bristow στο CNBC.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση κινείται κοντά σε υψηλά τριών μηνών, ωστόσο, τη δευτέρα περιόρισε τα κέρδη του στα 1.166 δολάρια η ουγγιά.

Ωστόσο, από την αρχή του έτους έχει καταγράψει ράλι 10%, ενώ την Παρασκευή έκλεισε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με άνοδο 5,57%, καταγράφοντας την καλύτερη εβδομάδα από τον Δεκέμβριο του 2008 και το τρίτο ανοδικό σερί από τον Απρίλιο.

Οι μετοχές της RandGold καταγράφουν άνοδο στον FTSE 100 τη Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το 2015 που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των επενδυτών.

Παρ' όλα αυτά, αρκετοί επενδυτές εκτιμούν ότι το ράλι θα είναι βραχυπρόθεσμο κι έχουν τοποθετηθεί μακροπρόθεσμα σε χαμηλότερες τιμές.

Σύμφωνα με τον Michael Widmer, αναλυτή μετάλλων στην BofA Merrill Lynch Global Research, ο χρυσός πιθανότατα θα φτάσει τα 1.250 δολάρια την ουγγιά μέχρι τα τέλη του 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα