Ο διχασμός των υποστηρικτών του "Brexit" διευρύνεται

Ο διχασμός των υποστηρικτών του "Brexit" διευρύνεται, κάτι που σημαίνει πως δεν έχουν ούτε κοινό μήνυμα, ούτε κοινό εκπρόσωπο. Τα διάφορα γκρουπ προσπαθούν να γίνουν η κύρια καμπάνια υπέρ του Brexit για να αποκτήσουν πρόσβαση στην επιπλέον χρηματοδότηση και το δικαίωμα σκηνοθεσίας τηλεοπτικών διαφημίσεων. Ο ηγέτης του UK Independence Party, Nigel Farage, έχει αρχίσει να υποστηρίζει

το "Grassroots Out", ενώ ο -μόνος- βουλευτής του κόμματος Douglas Carswell υποστηρίζει το "Vote Leave" γκρουπ.

Οι διαφορές μεταξύ των γκρουπ αυτών επικεντρώνονται στον ρόλο της μετανάστευσης. Ο πρωθυπουργός David Cameron, ο οποίος θα υποστηρίξει την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, θέλει να φτάσει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους του την 18 και 19η Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, προετοιμάζοντας κατ'αυτό τον τρόπο το έδαφος για δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου.

Η περιπολία των συνόρων και ένα στυλ Αυστραλιανού συστήματος με πόντους για τους μετανάστες είναι τα σημαντικά θέματα, σύμφωνα με τον Farage. Ο ίδιος άσκησε κριτική στους Dominic Cummings και Matthew Elliott του Vote Leave, αναφέροντας πως οι συντηρητικοί βουλευτές είναι απλά πολύ... κομματικοί, ενώ μία συμμαχία μεταξύ των δύο κομμάτων θα ήταν πολύ πιο σημαντική.

Ο πρόεδρος του Leave.EU, Arron Banks, ο οποίος χρηματοδοτεί το Grassroots Out ανέφερε πως μηνύει άτομα του Vote Leave λόγω πρόσφατης αντιπαράθεσης που δημοσιεύτηκε στην Guardian.

H καμπάνια "Stronger In", η οποία αποτελεί και την ενωμένη επίσημη προσπάθεια των υποστηρικτών της παραμονής, έχει διαλέξει τον πρώην CEO της Marks & Spencer ως τον προεδρό της.

Keywords
Τυχαία Θέματα