Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές - Διακόπτουν την 4ημερη άνοδο

Πτωτικό ξεκίνημα για τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες διέκοψαν το μεγαλύτερο ανοδικό σερί των τελευταίων έξι εβδομάδων, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εταιρειών.

Ο Stoxx Europe 600 υποχωρεί λιγότερο από 0,1%, έχοντας χθες ανέλθει σε νέο υψηλό εδώ και έναν μήνα, χάρη στα κέρδη των τραπεζών και την αισιοδοξία για την σταθεροποίηση της κινεζικής οικονομίας, μετά τα θετικά στοιχεία για τις εξαγωγές.

Τις τελευταίες τέσσερις μέρες,

οι μετοχές καταγράφουν άνοδο, έχοντας υποχωρήσει για τέσσερις συνεχείς εβδομάδες, το μεγαλύτερο σερί από το 2014. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης βρίσκεται σε στενό εύρος τιμών τον τελευταίο μήνα, μετά το ριμπάουντ 14% από τα χαμηλά της 11ης Φεβρουαρίου.

Ο FTSE 100, ο οποίος έχει διαγράψει τις απώλειες του έτους, χάρη στην άνοδο των μετοχών πρώτων υλών, σήμερα υποχωρεί κατά 0,36% στις 6.339 μονάδες, ο DAX κινείται με οριακές κινήσεις στις 10.030 μονάδες, ο CAC 40 με πτώση 0,22% στις 4.480 μονάδες, ο ΙΒΕΧ με πτώση 0,42% στις 8.783 μονάδες και ο FTSE MIB με πτώση 0,74% στις 18.031 μονάδες.

Στις μετοχές, η Burberry υποχωρεί κατά 6%, μετά την εκτίμηση ότι τα έσοδά της θα είναι μειωμένα το α' τρίμηνο του έτους. Απώλειες 1,3% καταγράφουν κι άλλες εταιρείες πολυτελών αγαθών, όπως η Hermes International SCA και η LVMH. Πτώση 1,6% για τη Unilever μετά την ανακοίνωση μειωμένων πωλήσεων το α' τρίμηνο. Κέρδη 5,5% για την Hays Plc μετά την ανακοίνωση ισχυρής ανάπτυξης στην Ευρώπη το α' τρίμηνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα