Καταργούν τις εφημερίες από 1ης Μαΐου οι φαρμακοποιοί

Σε άρση των εφημεριών από την 1η Μαΐου, προχωρά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), έπειτα από σχετική απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου.

Η απόφαση εντάσσεται στην προσπάθειά τους να πείσουν το υπουργείο Υγείας να πάρει πίσω την απελευθέρωση του ωραρίου και να θέσει και πάλι σε ισχύ το παλαιό σύστημα.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο προς το υπουργείο Υγείας, η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του φαρμακευτικού κλάδου, να οριστεί

εκ μέρους της πολιτείας συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, πέραν του οποίου θα ορίζονται καθημερινά οι εφημερίες. Παράλληλα, αναφέρεται ότι η άρση των διημερεύσεων θα ισχύσει από την Πρωτομαγιά και δεν αφορά τις διανυκτερεύσεις, τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα, παρά μόνο τις υποχρεωτικές εφημερίες των φαρμακείων κάθε Δευτέρα και Τετάρτη (από τις 8 πμ έως τις 8 μμ). Ωστόσο, αυτό, στην πράξη, δεν πρόκειται να επηρεάσει ουσιαστικά τους πολίτες, αφού τις ίδιες ώρες τα περισσότερα φαρμακεία μένουν πλέον ανοιχτά., λόγω της απελευθέρωσης του ωραρίου.

Όπως αναφέρεται στο iatronet.gr, οι φαρμακοποιοί εξωθήθηκαν στη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς η λειτουργία φαρμακείων με διευρυμένο ωράριο σε εμπορικά σημεία, καθιστά ασύμφορη τη διημέρευση των μικρών συνοικιακών φαρμακείων.

Σημειώνεται ότι το ερχόμενο Σάββατο, πραγματοποιείται η γενική συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου παρουσία 180 αντιπροσώπων από ολόκληρη την χώρα, αλλά και των προέδρων των φαρμακευτικών Συλλόγων, όπου αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα του ωραρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα