Πτώση στην Ασία με εξαίρεση το Σίδνεϊ και το Τόκιο

Συνεχίζουν τη στάση αναμονής για την ομιλία της Γέλεν οι επενδυτές, με φόντο την έντονη μεταβλητότητα στην αγορά πετρελαίου, με αποτέλεσμα, τα πρόσημα στις ασιατικές αγορές να είναι μεικτά.

Τα χρηματιστήρια στο Τόκιο και την Αυστραλία κινήθηκαν σε θετικό έδαφος, ενώ οι αγορές σε Κίνα, Νότιο Κορέα και Χονγκ Κονγκ κινήθηκαν

πτωτικά.

Στο επίκεντρο των αγορών βρίσκεται και η νέα «ένεση» ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα της Κίνας για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο, η οποία ωστόσο δεν στάθηκε αρκετή για να «ταρακουνήσει» τις αγορές.

Το πετρέλαιο κινήθηκε πτωτικά, με την τιμή του αμερικανικού αργού να υποχωρεί 1,1% στα 47,57 δολάρια στην Ασία, έχοντας ενισχυθεί 1,5% στη Wall Street. Το Brent υποχώρησε κατά 0,84% στα 49,54 δολάρια μετά από άνοδο 1,6%.

Οι ενεργειακές μετοχές κινήθηκαν με μεικτά πρόσημα, με την Santos να κινείται οριακά, την Woodside Petroleum να ενισχύεται 0,72%, την Inpex να ενισχύεται 0,4% και την Oil Search να καταγράφει πτώση 1,22%.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύθηκε έναντι των υπολοίπων «σκληρών» νομισμάτων.

Το ιαπωνικό γεν κινήθηκε πτωτικά έναντι του δολαρίου στα 100,3 με αποτέλεσμα οι εξαγωγικές μετοχές να κινηθούν ανοδικά. Κέρδη 2% για την Toyota, άνοδος 2,5% για την Nissan και κέρδη 2,15% για την Sony.

Στις μετοχές που κινούνται λόγω εταιρικών νέων, η αυστραλιανή Qantas ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα ρεκόρ, με κέρδη 1,53 δισ. αυστρ. Δολάρια για το 2016. Η μετοχή της κινήθηκε ανοδικά 2,35%.

Στο Χονγκ Κονγκ η China Vanke υποχώρησε 1,75% μετά την υποβάθμιση των προοπτικών της σε αρνητικές από τον S&P.

Keywords
Τυχαία Θέματα