Στα 37,35 ευρώ η τιμή εκκίνησης για τις ΝΟΜΕ

Η αναμενόμενη από όλη την αγορά ηλεκτρισμού Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης των δημοπρασιών τύπου NOME φαίνεται ότι έχει ήδη υπογραφεί και πρόκειται να αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress.gr η τιμή ορίστηκε στις 37,35 ευρώ τη Μεγαβατώρα, δηλαδή λίγο κάτω από την τιμή που εισηγήθηκε η ΡΑΕ (στα 38,5 ευρώ).

Με την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης ανοίγει ο δρόμος για πραγματοποίηση της πρώτης δημοπρασίας εντός του Σεπτεμβρίου, όπως προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές.

Εν τω μεταξύ θα έχει λυθεί και η δεύτερη προαπαιτούμενη εκκρεμότητα, καθώς σε δύο μέρες, στις 26 του μήνα, λήγει η προθεσμία που έχει θέσει η ΡΑΕ για τη δημόσια διαβούλευση του «Κώδικα Συναλλαγών Δημοπρασιών Προθεσμιακών Προϊόντων Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΝΟΜΕ)» τον οποίο ετοίμασε ο ΛΑΓΗΕ.

Οι δημοπρασίες τύπου NOME, κατά τις οποίες η ΔΕΗ θα δημοπρατήσει ποσότητες λιγνιτικού και υδροηλεκτρικού ρεύματος, είναι πλέον το βασικό και ίσως το μοναδικό «εργαλείο» με το οποίο μπορεί να ανοίξει ριζικά η αγορά και να επιτευχθούν οι στόχοι στους οποίους έχει δεσμευθεί η χώρα.

Oι ιδιώτες πάροχοι στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας ανέμεναν τον καθορισμό της τιμής για να μετρήσουν τα δεδομένα και να προχωρήσουν στις αντίστοιχες κινήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα