Πτώση στη Wall μετά την παραίτηση του Γκάρι Κον

Πτώση στη Wall την Τετάρτη στον απόηχο της είδησης ​​ότι ο Γκάρι Κον, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, παραιτήθηκε από τη θέση του.

Πριν από λίγο, ο Dow Jones -0,85% στις 24.673 μονάδες, ο S&P 500 -0,56% στις 2.712 μονάδες και ο Nasdaq -0,35% στις 7.346 μονάδες.

Ο Dow Jones υποχωρεί άνω των 200 μονάδων ενώ λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης έπεφτε περισσότερο από 300 μονάδες. Ο δείκτης S & P 500 υποχωρεί κατά 0,5%, με τον τομέα των βασικών καταναλωτικών αγαθών να

έχει τις χειρότερες επιδόσεις

Ο Κον, πρώην πρόεδρος στην Goldman Sachs, επέλεξε να αποχωρήσει από τη θέση του, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Οι επενδυτές είναι ανήσυχοι μετά την είδηση της παραίτησής του, καθώς θεωρείται υποστηρικτής πιο φιλικών πολιτικών για τις επιχειρήσεις. Όπως αναφέρει το CNBC, o Κον θεωρήθηκε επίσης ως μια φωνή της λογικής σε έναν Λευκό Οίκο που φαίνεται να είναι σε συνεχή αναταραχή και αντιτάχθηκε στην εφαρμογή των δασμών. Η αναχώρησή του δημιούργησε ανησυχίες ότι ένας εμπορικός πόλεμος θα μπορούσε να λάβει χώρα στο κοντινό μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα