Η βιομηχανία των δημιουργικών μυαλών

Και όμως η Ελλάδα εξελίσσεται σε ένα μεγάλο εργαστήριο ανάπτυξης δημιουργικών μυαλών. Και αυτό είναι ένα πιο πολύτιμα – σχεδόν ανεκτίμητης αξίας- άυλα περιουσιακά στοιχεία της.

Θεωρίες θα πείτε και ίσως δεν θα έχετε άδικο. Αλλά, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η επίσημη ανακοίνωση της ελληνικής startup Quizdom για την εξαγορά της από τον Γερμανικό Ομιλο friends4media –που εδρεύει στο Regensburg της Βαυαρίας- είναι μια ολοφάνερη απόδειξη της νέας πραγματικότητας στην αγορά της έξυπνης και δημιουργικής βιομηχανίας – μιας εντελώς

ιδιότυπης βιομηχανίας που δεν διαθέτει «ντουβάρια» αλλά μυαλά! Το διανοητικό κεφάλαιο, το πραγματικό κεφάλαιο της νέας ψηφιακής εποχής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της friends4media, Thomas Koller, δηλώνει: «Έχουμε συνεργαστεί με την ομάδα του Quizdom στο παρελθόν και είμαστε ενθουσιασμένοι που η συνεργασία αυτή θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε σε νέα προϊόντα βασισμένα στο Quizdom και προετοιμάζουμε το λανσάρισμα τους στην Ευρώπη, την Ασία και τη Νότια Αμερική. Το Quizdom θα αποτελέσει το βασικό brand στην παγκόσμια επέκτασή μας και ανυπομονούμε να προσφέρουμε μοναδικές εμπειρίες διασκέδασης και γνώσης σε παίκτες από όλο τον κόσμο». Μέσα σε 3 χρόνια η startup που έφτιαξε το Quizdom και το κατέστησε την πιο δημοφιλή εφαρμογή παιχνιδιού γνώσης στην Ελλάδα με περισσότερους από 2 εκατομμύρια χρήστες και παρουσία στην τηλεόραση με το δημοφιλές τηλεπαιχνίδι "Quizdom The Show" κατάφερε να βρεθεί στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Οι λεπτομέρειες της εξαγοράς και τα μεγέθη της δεν έχουν θέση εδώ – αυτό που χρειάζεται να κρατήσουμε και να το σκεφθούμε μια και δύο και τρεις φορές αν το μέλλον αυτών των startup είναι μονόδρομος και ο μονόδρομος δείχνει απλώς ...εξαγορά.

Θέλω να πιστεύω ότι το μέλλον αυτών των εταιρειών δεν είναι ο μονόδρομος της εξαγορά τους. Σε καμία περίπτωση. Αλλά, για όλα αυτά χρειάζονται πολιτικές – δημόσιες ρεαλιστικές πολιτικές- αλλά και πολιτικό προσωπικό που να καταλαβαίνει τον νέο πλούτο αυτής της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα