Πτώση 6,8% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Απρίλιο

Κατά 6,8% μειώθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Απρίλιο καθώς λόγω Πάσχα μειώθηκε ο χρόνος των καταναλωτών για αγορές ενώ και οι πωλήσεις στη Βρετανία επλήγησαν από τη φορολογική μεταρρύθμιση, καταγράφοντας διψήφια πτώση. Παράλληλα, μειωμένη ήταν και η ζήτηση για αυτοκίνητα Volkswagen,

των δύο λιγότερων ημερών εργασίας λόγω των εορτών του Πάσχα.

Συνολικά στην αυτοπκινητοβιομηχανία, οι ταξινομήσεις μειώθηκαν στα 1,23 εκατ. αυτοκίνητα τον περασμένο μήνα στην ΕΕ και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ελεύθερου Εμπορίου (EFTA), ανακοίνωσε η υπηρεσία του κλάδου, ACEA.

Η πτώση στις ταξινομήσεις του Απριλίου, η πρώτη για το έτος, περιορίζει την τετραμηνιαία αύξηση στο 4,5% και στα 5,49 εκατ. αυτοκίνητα, αναφέρει η ACEA.
Φέτος το Πάσχα εορτάστηκε τον Απρίλιο και οδήγησε σε χαμηλότερες πωλήσεις όταν συγκριθεί με πέρυσι.

Στη Βρετανία η πτώση πωλήσεων άγγιξε το 20% μετά την επιβολή ενός νέου φόρου για τα αυτοκίνητα που τέθηκε σε ισχύ από 1η Απριλίου. Παράλληλα, ενδέχεται η πτώση στη ζήτηση να είναι ακόμα μεγαλύτερη λόγω της προετοιμασίας της Βρετανίας να βγει από την ΕΕ, καθώς και της υποχώρησης της στερλίνας.

Την ίδια ώρα, οι πωλήσεις της Volkswagen, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, υποχώρησαν κατά 9% τον Απρίλιο , συρρικνώνοντας το μερίδιο αγοράς στο 24,8% από 25,4% έναν χρόνο πριν.

Πτώση της τάξης του 10% κατέγραψαν επίσης η Audi και η Porsche. Οι ταξινομήσεις της Ford μειώθηκαν κατά 12% στην Ευρώπη, ενώ πτώση 13% κατέγραψαν Opel και Vauxhall. Πτώση 2,9% για τη Reanault

Σχεδόν όλες οι εταιρίες είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται, πλην της Toyota που είναι η ένατη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη, η οποία κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά 5,4% τον Απρίλιο, και της Kia, που είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 8,1%.

Oι πωλήσεις οχημάτων στη Γερμανία που είναι και η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά, μειώθηκαν κατά 8% , ενώ πτώση 4,6% κι 6% σημειώθηκε στις αγορές της Ιταλίας και της Γαλλίας αντιστοίχως.

Keywords
Τυχαία Θέματα