Προβλέψεις για μερισματική απόδοση άνω του 5% στην Μυτιληναίος

Λίγοι είναι οι διαχειριστές οι οποίοι διαθέτουν το θάρρος της γνώμης τους. Ένας διαχειριστής αυτού του επιπέδου είναι ο γνωστός ηπειρώτης κ. Π. Τσίτος (φωτ.) που είχε προβλέψει σχεδόν με ακρίβεια χιλιοστού την πορεία της μετοχής της Μυτιληναίος.

Σήμερα επανέρχεται προβλέποντας ότι η μερισματική απόδοση της μετοχής το 2018 (χρήση 2017) θα ξεπεράσει το 5% δηλαδή να κυμανθεί στα 0,50 ευρώ ανά μετοχή, ενώ τα καθαρά κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν στα 160 εκατ. ευρώ.

Όπως προσθέτει, όμως, οι προβολές κερδών για την διετία 2018-2019 υποδεικνύουν ακόμα θετικότερα νέα

για την εταιρεία η οποία θα αποτελεί μια από τις πρώτες σε απόδοση. Συγκεκριμένα, οι εκθέσεις της Goldman Sachs και της Morgan Stanley αναφέρουν μια τιμή αλουμινίου περί τα 2.200 δολάρια ανά τόνο, διατηρώντας τα περιθώρια κέρδους σε πολύ υψηλά επίπεδα, την ώρα που η Κίνα συνεχίζει την πολιτική περιορισμού της παραγωγής.

Με αυτά τα δεδομένα, ο κ. Τσίτος θεωρεί βασίμως ότι, η Μυτιληναίος θα είναι από τις πρώτες μετοχές στις οποίες θα επικεντρωθούν οι επενδυτές όταν στρέψουν το ενδιαφέρον τους και σε μη τραπεζικές μετοχές.

Σε γενικότερο, πάντως, επίπεδο ο διαχειριστής πιστεύει ότι το 2018 θα είναι χρονιά των ενεργειακών μετοχών στο χρηματιστήριο.

ΔΗ. ΠΑΦ.

Keywords
Τυχαία Θέματα