Προσπάθεια σταθεροποίησης στη Wall Street

Τον βηματισμό τους, μετά τη χθεσινή αρκούντως οδυνηρή συνεδρίαση, προσπαθούν να βρουν οι επενδυτές στη Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να κινούνται με θετικό πρόσημο.

Η συνεχιζόμενη υποχώρηση του μαύρου χρυσού παραμένει το μεγάλο πρόβλημα για τις χρηματιστηριακές αγορές, ενώ οι δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι -κυρίως αναφορικά με την επανεξέταση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ τον Μάρτιο – φαίνεται να βελτιώνουν ελαφρώς τη διάθεση και όσων επιλέγουν να τοποθετηθούν στην αμερικανική αγορά.

Το

πετρέλαιο παραμένει κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2003, αν και τόσο το αμερικανικό αργό όσο και το brent ανέκτησαν το ψυχολογικό επίπεδο των 28 δολαρίων το βαρέλι.

«Το πετρέλαιο, η κλίμακα διαπραγμάτευσης του S&P 500 και τα τεκταινόμενα στις ασιατικές αγορές» είναι τα βασικά θέματα που απασχολούν τους επενδυτές, σύμφωνα με τον Robert Pavlik, στρατηγικό αναλυτή της Boston Private Wealth.

Πάντως οι επενδυτές στη Wall Street εμφανίζονται αρκετά πιο ψύχραιμοι – και πιθανώς πολύ πιο έμπειροι – από αυτούς σε άλλες χρηματιστηριακές αγορές, κάτι το οποίο απέδειξαν και κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, όπου το αμερικανικό χρηματιστήριο υποχώρησε άλλα δεν «βούλιαξε».

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, η διαμόρφωση των εβδομαδιαίων αιτήσεων για λήψη επιδόματος ανεργίας σε υψηλό έξι μηνών, καθώς έφθασαν στις 293.000, δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και τόσο ευχάριστη είδηση.

Πτωτική κίνηση ακολουθούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 2ετούς να φθάνει στο 0,81% και του 10ετούς να αποδυναμώνεται στο 1,97%.

Αρκετά ενισχυμένος ο δείκτης «φόβου» VIX, ο οποίος διαπραγματεύεται στο επίπεδο του 18.

Κέρδη 138 μονάδων ή 0,88% για τον Dow Jones στις 15.904 μονάδες, με τον S&P 500 να κινείται κατά 0,63% υψηλότερα και τον Nasdaq να εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,51% στις 4.494 μονάδες.

Στο δύο προς ένα το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE.

Keywords
Τυχαία Θέματα