«Προσηλωμένοι» στα εταιρικά μεγέθη οι επενδυτές στη Wall Street

Η ανακοίνωση οικονομικών μεγεθών γ' τριμήνου κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων και η Apple, είναι αυτή που προσελκύει την προσοχή των επενδυτών στη Wall Street, οι οποίοι διατηρούν στάση αναμονής.

Οριακά κέρδη 0,08% για τον Dow Jones στις 18.238 μονάδων, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,11% στα 2.149 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,17% χαμηλότερα στο επίπεδο των 5.300 μονάδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερες από 90 εταιρείες

θα ανακοινώσουν σήμερα οικονομικά μεγέθη τριμήνου, με την Apple να τα δίνει στη δημοσιότητα μετά το κλείσιμο της αμερικανικής αγοράς.

«Εν γένει, τα εταιρικά μεγέθη που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής είναι θετικά, αλλά την ίδια στιγμή υπάρχει αποκλιμάκωση των τιμών πετρελαίου. Η αγορά χρειάζεται ένα πιο ισχυρό κίνητρο για να κινηθεί», εκτιμά ο Art Hogan, κορυφαίος αναλυτής της Wunderlich Securities.

Ανάλογες απόψεις εκφράζει και ο Peter Cardillo, οικονομολόγος της First Standard Financial, ο οποίος υποστηρίζει ότι «το πιθανότερο είναι ότι η αγορά περιμένει το τι θα πράξει η Fed. Ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε κοντά στο σπάσιμο συγκεκριμένων τεχνικών επιπέδων για τους βασικούς δείκτες».

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της Fed συνεδριάζει την ερχόμενη εβδομάδα, με την αγορά να έχει προεξοφλήσει ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα αμερικανικά επιτόκια και να αναμένει ότι η Fed θα κινηθεί -με μία νέα αύξηση – το πιθανότερο τον Δεκέμβριο.

Μεικτή εικόνα για τα αμερικανικά ομόλογα, με την απόδοση του 2ετούς να φθάνει στο 0,85% και του 10ετούς στο 1,76%. Ανοδική κίνηση για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να υποχωρεί στο 1,086 δολ. και το δολάριο να διαμορφώνεται κοντά στα 104,8 γεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα