Προσεκτική ανάκαμψη στη Wall Street

Προσπάθεια σταθεροποίησης για την αμερικανική αγορά μετά από δύο αρκούντως εφιαλτικές συνεδριάσεις, χάρη στη σταθεροποίηση της Κίνας αλλά και στα θετικά στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Βάσει αυτών των στοιχείων τον Δεκέμβριο δημιουργήθηκαν 292.000 νέες θέσεις εργασίας, έναντι 200.000 που είχαν εκτιμήσει οι αναλυτές, πορεία που δείχνει ότι η άλλοτε προβληματική αγορά εργασίας των ΗΠΑ βρίσκεται σε υγιή

πορεία. Αυτό φυσικά είναι κάτι το οποίο μπορεί να στηρίξει επιπλέον αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed, κάτι εξ ορισμού αρνητικό για τις μετοχές, αλλά ως φαίνεται δεν ανησυχεί, προς το παρόν, τους επενδυτές.

Αποτέλεσμα είναι ο S&P 500 να ανακάμπτει από το χαμηλό τριών μηνών, εμφανίζοντας κέρδη 0,56% στις 1.953 μονάδες. Κέρδη κοντά στις 100 μονάδες για τον Dow Jones, ο οποίος αγγίζει το επίπεδο των 16.597 μονάδες, ενώ κατά 0,9% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 4.735 μονάδες.

«Η αγορά προετοιμάζονταν για μία ανοδική ώθηση, μετά το αρνητικό ξεκίνημα και τα στοιχεία για την αγορά εργασίας της προσφέρουν μία τέτοια ευκαιρία», σημειώνει ο Michael James, διαχειριστής κεφαλαίων στην Wedbush Securities.

Ταυτόχρονα οι ανησυχίες για διεύρυνση της κρίσης στην Κίνα και «μεταφορά» της στην παγκόσμια οικονομία μοιάζουν να υποχωρούν, μετά και τη νέα παρέμβαση των κινεζικών αρχών στην αγορά της χώρας αλλά και της χθεσινής τους απόφασης να προχωρήσουν σε άρση του κανόνα διακοπής των συναλλαγών.

Στο δύο προς ένα το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE, με τον χρυσό να υποχωρεί 4,8 δολάρια στα 1.103,20 δολάρια και το αμερικανικό αργό να κινείται κατά 0,5% χαμηλότερα στα 33,01 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα