Πούτιν: Είναι ευκολότερο να παρέχω άσυλο στον Άσαντ από τον Σνόουντεν

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ανέφερε πως το να δώσει άσυλο στον Σύρο ηγέτη Bashar al-Assad θα ήταν πολύ πιο εύκολο από το άσυλο που παρείχε στον Edward Snowden, αν και ο ίδιος, σε συνέντευξή του με την γερμανική εφημερίδα Bild ανέφερε πως είναι πολύ νωρίς για να σκεφτεί κάτι τέτοιο.

Ο Putin υπογράμμισε πως εάν οι προεδρικές εκλογές

στη Συρία διεξαχθούν δημοκρατικά υπό το πλάνο των Ηνωμένων Εθνών για ειρήνη τότε "ο Assad μάλλον δεν θα χρειαστεί να φύγει από τη Συρία. Δεν έχει σημασία εάν παραμείνει πρόεδρος ή όχι".

Το άσυλο που παρείχε η Ρωσία στον Snowden το 2013, ο οποίος είχε δημοσιεύσει μυστικά των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, οδήγησε σε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών. Οι διαφωνίες αυτές οδήγησαν ευθέως στην χειρότερη διπλωματική σύγκρουση μεταξύ των δύο μεγάλων πυρηνικών δυνάμεων από την Ψυχροπολεμική εποχή. Τώρα η Ρωσία και οι ΗΠΑ συνεργάζονται για να επιλύσουν τον συριακό εμφύλιο ο οποίος έχει κοστίσει τη ζωή σε 250.000 Σύρους και έχει οδηγήσει εκατομμύρια στην προσφυγιά.

Ο Putin επίσης ανέφερε πως ο κύριος στόχος του είναι η υποστήριξη της 'νόμιμης' κυβέρνησης στη Συρία και την αλλαγή του συντάγματος της χώρας, υπεραμυνόμενος της επιλογής του Assad για την ένοπλη καταπολέμηση των ανταρτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα