Θεοδωρακόπουλος (Ελληνικός Χρυσός): Δεν είναι τίμιο να γίνεται «κλεφτοπόλεμος» με την κυβέρνηση

«Η επένδυση στις Σκουριές «παγώνει» και μπαίνουμε σε φάση αναμονής για το τι μέλλει γενέσθαι, γεγονός που επηρεάζει ανθρώπους και θέσεις εργασίας», είπε στον ρ/σ Αlpha 989 ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, εξηγώντας ότι «αναγκαζόμαστε να λάβουμε αυτή την απόφαση».

«Εκκρεμεί μία συνάντηση με τον κο Σκουρλέτη οπότε εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε. Δεν είναι εκβιαστικό, είναι ρεαλιστικό. Έχουν δαπανηθεί 700 εκατ. δολάρια και απασχολούνται 2000 άτομα και είμαστε με

μορφή ρουτίνας που μας έχει φέρει σε αδιέξοδο. Δεν είναι μόνο το να κερδίσεις μία άδεια αλλά να έχεις έναν εποικοδομητικό διάλογο με την κυβέρνηση ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, αυτό είναι τίμιο. Ο «κλεφτοπόλεμος» όμως δεν είναι. Δημιουργεί άγχος στους εργαζόμενους, σε εμάς τους μετόχους και σε μεγάλες επιχειρήσεις. Η επένδυση στις Σκουριές έτσι έχει «παγώσει». Θα συνεχίσουμε την επένδυση αν δοθεί και η άδεια να φτιάξουμε το εργοστάσιο που είναι ήδη εκεί χτισμένο. Τέλη Μάρτη σταματάει το όλο πρόγραμμα. Είμαστε στο όριο να πούμε για όνομα του θεού», εξήγησε ο κ. Θεοδωρακόπουλος.

«Περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ, δεν μπορεί αυτή η απόφαση να μετατίθεται στο άπειρο. Μιλάμε για την άδεια δόμησης που εκκρεμεί από το '13. Για να μη τα ρίχνουμε όλα στην κυβέρνηση, η γραφειοκρατία είναι παιδί ετών. Και οι προηγούμενες κυβερνήσεις καθυστερούσαν για τις άδειες αλλά λέγαμε το '13 ότι έχουμε καιρό. Τρία χρόνια περιμένουμε για την άδεια δόμησης. Τώρα στο υπουργείο δεν έχουμε να κάνουμε κάτι παρά να κάνουμε βόλτες», πρόσθεσε.

Επεσήμανε, τέλος, ότι «είναι 680 εργαζόμενοι στις Σκουριές, συνολικά είναι 2000. Από το '12 μέχρι σήμερα έχουν δοθεί στο ελληνικό δημόσιο 180 εκατ. ευρώ, είτε σε φόρους είτε σε κοινωνική ασφάλιση», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα