Πώς η L'Oreal βοηθά τη Valeant να ξεπληρώσει τα χρέη της

Ο φαρμακευτικός κολοσσός Valeant συμφώνησε να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία αξίας 2,1 δισ. δολαρίων, ώστε να αντλήσει ρευστότητα, αλλά και να μπορέσει να μειώσει το υπέρογκο χρέος της.

Η γαλλική L'Oreal ανακοίνωσε ήδη ότι θα καταβάλει στην καναδική Valeant ποσό ύψους 1,3 δισ. δολαρίων για την απόκτηση τριών brands σχετικών με την περιποίηση του δέρματος. Πριν από την ανακοίνωση, η Valeant ανέφερε ότι θα πουλήσει τη μονάδα Dendreon Pharmaceuticals στον κινεζικό κολοσσό

Sanpower Group έναντι τιμήματος 820 εκατ. δολαρίων.

Οι ανωτέρω συμφωνίες σηματοδοτούν το έναυσμα των προσπαθειών της Valeant να αποπληρώσει χρέος ύψους 30 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία με έδρα το Κεμπέκ έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα, ενώ έχει κατηγορηθεί για τις υψηλές τιμές των φαρμάκων της. Μάλιστα, έχει ξεκινήσει έρευνα από τις δικαστικές και τις ρυθμιστικές αρχές. Η τιμή της μετοχής της έχει υποστεί πλήγμα. Μέχρι τη Δευτέρα, η μετοχή υποχωρούσε καρά 94% από τα υψηλά του 2015, μειώνοντας την αγοραία αξία της εταιρείας στα 5,2 δισ. δολάρια.

Πέρυσι, η εταιρεία περιέκοψε τις οικονομικές της προβλέψεις τρεις φορές. Οι μετοχές της που διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ έκαναν άλμα 13% στα 17,36 δολάρια.

Σε ό,τι αφορά την εξαγορά των τριών brands από τη γαλλική L'Oreal , η κίνηση γίνεται με το σκεπτικό να ανταγωνιστεί τη Nestle στον τομέα της ιατρικής δερματικής φροντίδας. Τα τρία brands που θα αγοράσει με υψηλό τίμημα, είναι τα CerAve, AcneFree και Ambi. Η κατηγορία δερματικής φροντίδας είναι και η μεγαλύτερη στη βιομηχανία καλλυντικών και αντιστοιχεί στο 1/3 της παγκόσμιας αγοράς.

Τα τρία brands έχουν συνδυασμένες ετήσιες πωλήσεις περί τα 168 εκατ. δολαρίων και θα αποτελέσουν εφεξής κομμάτι του τμήματος ενεργών καλλυντικών της L'Oreal's μαζί με τη La Roche-Posay, τη Vichy και την SkinCeuticals.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του τμήματος καλλυντικών της L'Oreal, Brigitte Liberman, «αυτό που βλέπουμε σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ , είναι μια έντονη τάση χρήσης φαρμακευτικών προϊόντων στην περιποίηση του δέρματος». Αυτό, όπως εξηγεί, οφείλεται στην επιθυμία του κοινού να χρησιμοποιεί πιο σίγουρα και ασφαλή προϊόντα για την υγεία της επιδερμίδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα