Λε Πεν: Όλες οι γαλλικές τράπεζες μού κλείνουν την πόρτα

Οι γαλλικές τράπεζες απορρίπτουν κάθε ενδεχόμενο συνάντησης με την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, η οποία είναι σε αναζήτηση χρηματοδότησης για την προεκλογική της καμπάνια ενόψει των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Αυτό αποκάλυψε η ίδια η Λε Πεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό France 2, προσθέτοντας ότι όλοι οι άλλοι υποψήφιοι έχουν λάβει χρηματοδότηση από το τραπεζικό σύστημα της

χώρας.

«Το γεγονός ότι οι τράπεζες δεν μας δανείζουν, αποτελεί πολιτικό ζήτημα και συνιστά ένα πραγματικό πρόβλημα για τη δημοκρατία», ανέφερε η Λε Πεν. «Οι τράπεζες αποφασίζουν ποιος μπορεί να κατέβει υποψήφιος και ποιος δεν μπορεί».

Η Λε Πεν το κόμμα της οποίας, ως γνωστόν, έχει ταχθεί ανοιχτά κατά του ευρώ, αλλά και των μεταναστών και των προσφύγων, ανέφερε ότι ψάχνει για χρηματοδότηση από ξένες τράπεζες.

Στη Γαλλία, δημόσια κεφάλαια παρέχονται σε υποψηφίους για προεκλογικά έξοδα μετά τις προεδρικές εκλογές, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν πετύχει ποσοστό τουλάχιστον 5%. Συνήθως, οι υποψήφιοι δανείζονται χρήματα κατά τη διάρκεια της καμπάνιας τους με το σκεπτικό ότι εν συνεχεία θα χρησιμοποιήσουν δημόσια κεφάλαια για να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν λάβει, μετά τις εκλογές.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Λε Πεν θα πετύχει ποσοστό τουλάχιστον 20% κατά τον α' γύρο των προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα