Πώς ένα ‘’εργοστάσιο’’ σοκολάτας γίνεται το πρώτο ελληνικό εξαγώγιμο εκθεσιακό προϊόν

Της Στεφανίας Σούκη

Φέτος στην Αθήνα το εργοστάσιο σοκολάτας στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ Helexpo στο Μαρούσι φιλοδοξεί να κλείσει έως τις 21 Φεβρουαρίου με πάνω από 250 χιλ. εισιτήρια και πάνω από 500 χιλ. επισκέπτες συνολικά. Ιταλία, Ισραήλ,

Ρωσία, Τουρκία και Βουλγαρία είναι οι χώρες με τις οποίες συζητεί αυτή την περίοδο η διοίκηση της ΔΕΘ Helexpo προκειμένου να ''εξάγει'' ένα από τα πιο επιτυχημένα και πρωτοποριακά θεματικά της πάρκα εκτός Ελλάδας: Το εργοστάσιο και μουσείο σοκολάτας ήδη προσελκύει το ενδιαφέρον τόσο από κατοίκους άλλων πόλεων όσο και από κατοίκους γειτονικών χωρών κι έτσι, πολύ πιθανόν, να αποτελέσει το πρώτο ελληνικό εξαγώγιμο εκθεσιακό προϊόν.

Η διεθνοποίηση είναι ένα από τα δύο μεγάλα στοιχήματα –το δεύτερο είναι η ισχυροποίησή της στην εκθεσιακή αγορά της Αθήνας- που έχει θέσει η διοίκηση της ΔΕΘ Ηelexpo για το 2016 και ήδη, προς την κατεύθυνση αυτή, έχει αναλάβει και τις σχετικές πρωτοβουλίες: Συμφωνίες με διεθνείς και εγχώριους στρατηγικούς εταίρους, συνεργασίες με διεθνείς εκθεσιακούς οργανισμούς του εξωτερικού, δημιουργία δικτύου και ανάπτυξη διεθνών σχέσεων, οργάνωση - παρουσίαση της εθνικής συμμετοχής σε μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού είναι οι τέσσερις άξονες που θα κινηθεί η διοίκηση στο κομμάτι της διεθνοποίησης- ενδεικτικά έχουν ξεκινήσει εκ νέου επαφές με τον ΕΟΤ αλλά και το Enterprise Greece για την οργάνωση της ελληνικής παρουσίας σε εκθέσεις του εξωτερικού.

Επιπλέον, μεγάλη είναι και η συμμετοχή ξένων στις υφιστάμενες διοργανώσεις της εταιρείας: Η Agrotica, η μεγαλύτερη διεθνή έκθεση αγροτικών μηχανημάτων εξοπλισμού και εφοδίων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, η οποία ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες, σημείωσε ρεκόρ εκθετών (συνολικά 1.500 εταιρείες) με 123 χιλ. επισκέπτες και τη συμμετοχή ξένων εταιρειών- εκθετών από 41 χώρες του εξωτερικού.

Για το 2016, η εταιρεία, η οποία διοργανώνει σε ετήσια βάση πάνω από 20 εκθέσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, προσθέτει τέσσερα νέα εκθεσιακά προϊόντα στο χαρτοφυλάκιό της και συγκεκριμένα την Aqua Therm (σε παράλληλη λειτουργία με την Infacoma), το διάστημα από τις 11 έως τις 14 Φεβρουαρίου του 2016, την Artozyma (σε παράλληλη λειτουργία με την Detrop) το διάστημα από τις 26- 29 Φεβρουαρίου, η Sportexpo Marathon σε συνεργασία από τις 31 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου και η Art Thessaloniki το Δεκέμβριο του 2016. Υψηλές είναι οι προσδοκίες και για τη ΔΕΘ το φθινόπωρο του 2016, όπου η τιμώμενη χώρα θα είναι η Ρωσία, απ' όπου αναμένεται και αυξημένη συμμετοχή.

Για το 2015, ο τζίρος της ΔΕΘ Ηelexpo σημείωσε αύξηση κατά 15%, σε σύγκριση με τα 11,4 εκατ. ευρώ του 2014, ενώ η επισκεψιμότητα διατηρήθηκε σταθερή.

Keywords
Αναζητήσεις
sportexpo.helexpo.gr
Τυχαία Θέματα