Πωλητήριο ξανά στα ακίνητα της Θεμελιοδομή

Για πολλοστή φορά η Alpha Aστικά Ακίνητα, με την ιδιότητα της ειδικής εκκαθαρίστριας βάζει πωλητήριο στα περιουσιακά στοιχεία της Θεμελιοδομή.

Από τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία της άλλοτε κραταιάς βορειοελλαδίτικης κατασκευαστικής είναι η συμμετοχή της (25%) στο πρώην εργοστάσιο Αλλατίνη στη Θεσσαλονίκη, το οποίο

βγαίνει για μία ακόμη φορά προς πώληση (φωτ.). Το ακίνητο αφορά εξ' αδιαιρέτου οικόπεδο 26 στρεμμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των κτιρίων, διατηρητέων και μη που είχε βγει σε πλειστηριασμό αρχικά στα 3,5 εκατ. ευρώ κι εν συνεχεία στα 2,8 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο ενδιαφερόμενο, ενώ στο κενό έπεσαν και οι συζητήσεις για την απόκτησή του από τη δημοτική αρχή το 2012 με τιμή περί τα 2 εκατ. ευρώ. Τα σχέδια της προηγούμενης δεκαετίας για την αξιοποίηση του ιστορικού ακινήτου περιελάμβαναν από κατοικίες και καταστήματα μέχρι πολιτιστικές και ψυχαγωγικές χρήσεις, ωστόσο ουδέποτε προχώρησαν.

Στα λοιπά περιουσιακά στοιχεία που έχει μπει πωλητήριο από την Alpha Aστικά Ακίνητα είναι η συμμετοχή (20,5%) σε ακίνητο 8 στρεμμάτων επί της Λ. Αθηνών 146 στην Αθήνα, έτερη συμμετοχή (50%) εξ αδιαιρέτου οικοπέδου 4 στρεμμάτων επί της λεωφόρου Θηβών στον Πειραιά, και μικρότερες εκτάσεις και μεμονωμένες ιδιοκτησίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο.

Η Αlpha Aστικά Ακίνητα θα δέχεται σφραγισμένες προσφορές για την πώληση με ελεύθερη διαπραγμάτευση μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, η οποία ήταν ένα από τα θύματα της κρίσης στον κλάδο των κατασκευών κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, θα πωληθούν είτε ως ενιαίο σύνολο είτε ως ομάδες ξεχωριστά είτε ως ενότητες αυτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα