Πιερ Μοσκοβισί: «Υπάρχει πρόοδος αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια»

Την εκτίμηση ότι «υπάρχει πρόοδος αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια» έκανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί κατά την έξοδο του απ' το υπουργείο Οικονομικών μετά τη σύντομη συνάντηση που είχε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Χρειαζόμαστε μια δυνατή Ελλάδα στην καρδιά της ευρωζώνης» δήλωσε ο Επίτροπος Μοσκοβισί μετά την «εποικοδομητική», όπως χαρακτήρισε, συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών.

«Εγώ και ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ εργαζόμαστε για να υπάρξει πρόοδος για τη β'

αξιολόγηση στο Eurogroup της Δευτέρας και ελπίζω ότι μπορεί να βρεθεί λύση» σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί στους δημοσιογράφους την ώρα που κοινοτικές πηγές έλεγαν στο newmoney.gr ότι οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία χθες. Σε μια προσπάθεια να μαζέψει τις εντυπώσεις μετά τη δήλωση ότι είναι «αδιανόητη» μια συμφωνία την Δευτέρα ο κ. Ντάισελμπλουμ φέρεται να είπε στον Επίτροπο ότι δεν είναι αυτό το μήνυμα των δηλώσεων του και αφήνοντας έτσι περιθώρια για μια κάτι καλό ως τo Εurogroup.

Νωρίτερα κατά την είσοδο του στο υπουργείο ο κ. Μοσκοβισί ερωτήθηκε εάν στις 20 Φεβρουαρίου θα υπάρχει λύση και δήλωσε ότι «θα είναι μια καλή στιγμή για την Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα