Περισσότερο αισιόδοξοι για την κινεζική οικονομία επιχειρηματίες και τραπεζίτες

Οι Κινέζοι επιχειρηματίες και τραπεζίτες έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην οικονομία κατά το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους από ό,τι το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με έρευνες που δημοσιοποίησε σήμερα η κεντρική τραπεζα.

Ο δείκτης εμπιστοσύνης των επιχειρηματιών ανήλθε στο 71,8% για το Δ' τρίμηνο, 3,1 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από το Γ' τρίμηνο και κατά 17,6 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από το Δ' τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με έρευνα της Λαϊκής Τράπεζας

της Κίνας (PBOC) με δείγμα περισσότερες από 5.000 βιομηχανίες.

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος αυξήθηκε στο 59,8% το Δ' τρίμηνο, κατά 4,3 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από το επίπεδο του Γ' τριμήνου.

Άλλη έρευνα της PBOC, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 τραπεζίτες, έδειξε ότι ο δείκτης εμπιστοσύνης των τραπεζιτών αυξήθηκε κατά 3,8 ποσοστιαίες μονάδες από το Γ' τρίμηνο στο 79,1% το Δ' τρίμηνο.

Μεταξύ των τραπεζιτών που ερωτήθηκαν, το 79,1% θεωρεί την τρέχουσα μακροοικονομία «φυσιολογική», δήλωσε η κεντρική τράπεζα. Το 78,6% των τραπεζιτών θεωρεί ότι η νομισματική πολιτική είναι «κατάλληλη», με το ποσοστό τους να αυξάνεται κατά 3,6 ποσοστιαίες μονάδες από το Γ΄τρίμηνο.

Το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε κατά 6,8% σε ετήσια βάση το Γ΄τρίμηνο, σε σχέση με την αύξηση κατά 6,9% το Β΄τρίμηνο, αλλά πάνω από το στόχο της κυβέρνησης για ανάπτυξης 6,5% για το σύνολο του έτους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα