Περικοπές στα μπόνους και απολύσεις για τους τραπεζίτες του Λονδίνου μετά το Brexit

Σημαντική μείωση στα μπόνους τους, τουλάχιστον κατά ένα τέταρτο, αναμένεται να δουν οι τραπεζίτες στο Λονδίνο, καθώς η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση εμποδίζει την σύναψη σημαντικών deal ενώ πιθανή είναι η αύξηση του κόστους στις μετακινήσεις των στελεχών και του προσωπικού.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το Bloomberg, ορισμένοι τραπεζίτες θα βιώσουν ένα ακόμα χειρότερο σενάριο, αυτό της απόλυσης, καθώς ένας νέος γύρος περικοπών των θέσεων

εργασίας στο Λονδίνο είναι πιθανό να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο με αποτέλεσμα πολλοί τραπεζίτες να δουν την έξοδο.

«Με τα έσοδα να είναι μικρότερα και τα κέρδη χαμηλότερα τα μπόνους θα είναι πολύ πιο χαμηλά» επισήμανε ο Douglas Flint πρόεδρος της HSBC σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα, όταν ρωτήθηκε αν το Brexit θα κόψει τα μπόνους των τραπεζιτών στο Λονδίνο.

Το Brexit έχει ήδη οδηγήσει σε αναταράξεις στις αγορές και μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στις επενδύσεις, ένα σημαντικό πρόβλημα για τις ευρωπαϊκές τράπεζες όπως η Deutsche Bank, η Barclays και η Credit Suisse, που είναι στη μέση μιας δραματικής αναδιοργανώσης.

«Η πραγματικότητα είναι σκληρή - σήμερα μιλάμε για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας αντί για την καταβολή μπόνους», δήλωσε ο Jason Kennedy, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας προσλήψεων Kennedy.

«Τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν», και μερικοί δεν πρέπει να αναμένουν να λάβουν μπόνους πρόσθεσε.

Η Goldman Sachs έχει δηλώσει ότι αναμένει η πτώση να συνεχιστεί καθώς εξακολουθεί να υπάρχει η αβεβαιότητα για το τι πώς θα επηρεάσει το Brexit τις επενδύσεις. Το δημοψήφισμα έχει ήδη αποδειχτεί καταστροφικό αφού πολλές επενδυτικές ευκαιρίες είτε χάλασαν ή βρίσκονται υπό επανεκτίμηση. Ακόμη και πριν από την δημοψήφισμα η Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι οι συγχωνεύσεις παγκοσμίως μειώθηκαν κατά 11% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι αναλυτές της Morgan Stanley από την πλευρά τους ανέφεραν στις 29 Ιουνίου ότι τα έσοδα από τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών μπορεί να μειωθούν κατά 18% το 2016, ενώ το σταθερό εισόδημα μπορεί ν μειωθεί περίπου 13% κατά την ίδια περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα