Πέρα από το στερεότυπο

Από άρθρο που δημοσιεύθηκε το 2008 στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ( ανακτήθηκε από protothema.gr - http://www.protothema.gr/economy/article/11384/st-gioyrelhs_-o-manatzer-ths-hp-poy-katerripse-ton-astiko-mytho/) διαβάζω:

«Ο αστικός μύθος που συνοδεύει τους νεαρούς σε ηλικία διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων εταιρειών περιλαμβάνει μερικά πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: καλό σχολείο, μεταπτυχιακά σε

αναγνωρισμένα business schools του εξωτερικού, οικογενειακές επαφές και πολιτικές διασυνδέσεις είναι μερικά μόνο από τα συστατικά που σύμφωνα με τον μύθο μετατρέπουν κάποιο απλό στέλεχος σε manager πρώτης γραμμής σε νεαρή ηλικία. Ο νεαρός διευθύνων σύμβουλος της «Hewlett Packard Hellas» κ. Στέφανος Γιουρέλης μοιάζει σαν να βάλθηκε να καταστρέψει το συγκεκριμένο στερεότυπο, καθώς δεν διαθέτει κανένα από τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά.

Τελείωσε δημόσιο λύκειο του Βύρωνα, σπούδασε στο Πολυτεχνείο, η οικογένειά του δεν είχε καμία σχέση με τις επιχειρήσεις και ο ίδιος δεν ασχολήθηκε ποτέ ενεργά με την πολιτική. Εχει όμως την ικανότητα να επιβιώνει στον δύσκολο κόσμο των πολυεθνικών εταιρειών.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του και τη σημαντική σε χρόνο και όγκο προϋπηρεσία του, ο ισχυρός άνδρας της «HP Hellas» ως νεαρός φοιτητής δεν είχε στόχο να αναμιχθεί με τις επιχειρήσεις. Οταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Μηχανικών Μεταλλείων και Μεταλλουργίας στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αποφάσισε να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα. Ξεκίνησε λοιπόν το διδακτορικό του και ταυτόχρονα δίδασκε στο πανεπιστήμιο υπό την εποπτεία του καθηγητή του.

Παράλληλα, συμμετείχε σε διάφορα ερευνητικά έργα, ενώ για να συμπληρώνει το εισόδημά του προφανώς έκανε και ιδιαίτερα. Εννοείται βέβαια ότι έμενε με τους γονείς του, καθώς παρά τις πολλές ασχολίες του τα οικονομικά ενός υποψήφιου ακαδημαϊκού της εποχής δεν επαρκούσαν για «αυτονόμηση».

Ο Στέφανος Γιουρέλης αναλάμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος επιχειρησιακών λειτουργιών (COO) στο υπερταμείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα