Πέντε επιλογές που θα κάνουν την ημέρα των ερωτευμένων... αξέχαστη!

Η γιορτή των ερωτευμένων είναι προ των πυλών. Είτε πρόκειται να αφιερώσετε μια ολόκληρη εβδομάδα για να γιορτάσετε είτε απολαμβάνοντας απλά ένα δείπνο, η φετινή Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα είναι ξεχωριστή και το Bloomberg σας δίνει τις παρακάτω επιλογές.

Ντουμπάι

Κάντε κράτηση για ένα τραπέζι στο ... 101 Dining Lounge and Bar στο μοναδικό θέρετρο στην εικονικό νησί σε σχήμα φοίνικα

Ντουμπάι. Το εστιατόριο βρίσκεται στην ιδιωτική μαρίνα του θερέτρου, πάνω από τη θάλασσα διαθέτει πανοραμική θέα της Μαρίνας στον ορίζοντα της πόλης. Απολαύστε μεσογειακά τάπας και κοκτέιλ ενώ θαυμάζετε τα ιδιωτικά γιοτ και ακούτε μουσική από DJ.

Πριν από το δείπνο... Αξιοποιήστε στο έπακρο τον ευχάριστο χειμώνα του Ντουμπάι πριν από τα σύνολα καλοκαιρινή ζέστη μέσα. Πάρτε ένα θαλάσσιο ταξί ή ακόμα καλύτερα ναυλώστε το δικό σας σκάφος και κάντε κρουαζιέρα μέσω στο κανάλι της πόλης . Στο δρόμο σας, θα περάσετε πολύχρωμους καταρράκτες, το περίφημο ξενοδοχείο Burj al Arab και την παγκόσμια ανάπτυξη. Κατεβείτε στην προβλήτα Lounge, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε πάνω στην παραλία πίνοντας κοκτέιλ.

Μετά το γεύμα... Χαλαρώστε στο ανακτορικό Talise Οθωμανικό Spa στο ξενοδοχείο Jumeirah Zabeel Saray. Απολαύστε ένα χαλαρωτικό χαμάμ. Στην συνέχεια μπορείτε να φάτε σούσι στο Nobu πριν καταλήξετε στο Nasimi Beach Club για να διασκεδάσετε.

Κέιπ Τάουν

Κάντε κράτηση για ένα τραπέζι στο... Sidewalk Café. Ένας ζεστός και οικείος χώρος με πανοραμική θέα σε βουνό και στο λιμάνι και εκλεκτικό φαγητό.

Μετά το δείπνο... Πηγαίνετε για γευσιγνωσία ουίσκι στο Cape Grace Hotel, Bascule Bar, στην άκρη της μαρίνας των σκαφών αναψυχής. Με 500 μπουκάλια στην κάβα, έχει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές ουίσκι στο νότιο ημισφαίριο και ο σομελιέ μπορεί να σας επιλέξει έξι για να δοκιμάσετε.

Μετά το brunch... Πηγαίνετε για καγιάκ και για περίπατο για να δείτε τα δελφίνια και τους αφρικανικούς πιγκουίνους. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε προς τον Clifton, για τέσσερις από τις πιο παρθένες παραλίες του κόσμου.

Βουδαπέστη

Κάντε κράτηση για ένα τραπέζι στο... Borkonyha, ένα -βραβευμένο με αστέρι Michelin- εστιατόριο που ειδικεύεται στο ουγγρικό κρασί και στην τοπική κουζίνα. Το εστιατόριο σε στιλ μπιστρό απέχει δύο λεπτά με τα πόδια από τη διάσημη Βασιλική του Αγίου Στεφάνου και όπως και το μενού του, συνδυάζει την παραδοσιακή με την μοντέρνα αισθητική.

Πριν από το δείπνο... Κάντε μια βόλτα από την Γέφυρα των Αλυσίδων, την πιο όμορφη διέλευση πάνω από τον ποταμό Δούναβη και επιβιβαστείτε στο τελεφερίκ που θα σας μεταφέρει άμεσα μέχρι το πρώην βασιλικό παλάτι. Κάντε μια ρομαντική βόλτα στα πλακόστρωτα δρομάκια του Κάστρου District. Στη συνέχεια πιείτε ένα ποτό στο wine bar Divino, το οποίο έχει ασυναγώνιστη θέα στη Βασιλική.

Μετά το δείπνο... Αφιερώστε λίγο χρόνο στο Rudas Bath στην όχθη του Δούναβη για ένα χαλαρωτικό σπα. Βυθιστείτε στα ιαματικά νερά κάτω από τον θόλο της οθωμανικής εποχής και στη συνέχεια κατευθυνθείτε προς την ταράτσα και το πρόσφατα ανακαινισμένο κέντρο ευεξίας που θα σας δώσει την ευκαιρία να κάνετε μια βουτιά στην υπαίθρια πισίνα με την εκπληκτική θέα στην πόλη.

Πόλη του Μεξικού

Κάντε κράτηση για ένα τραπέζι στο... Restaurante Limosneros, ένα ρομαντικό σημείο στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου πολυέλαιοι κρέμονται από το ταβάνι και οι χοντροί τοίχοι του είναι χτισμένοι πάνω από 400 χρόνια. Το μενού είναι πολύ πιο σύγχρονο, με μεξικάνικα πιάτα.

Πριν από το δείπνο... Κάντε μια βόλτα μέσα στο κολέγιο San Idelfonso College του 16ου αιώνα, το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο. Στη δεκαετία του 1920 ο Diego Rivera είχε ζωγραφίσει εκεί τοιχογραφίες ενώ τώρα υπάρχει η ευκαιρία να δείτε μερικά από τα έργα του. Στη συνέχεια, πιείτε ένα ποτό και απολαύστε την πανοραμική θέα από το μπαρ του τελευταίου ορόφου του boutique ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης του Μεξικού σε ένα από τα παλαιότερα κτίρια της πόλης.

Μετά το δείπνο... Παρακολουθήστε μια συναυλία στην κοντινή Palacio de Bellas Artes. Το κτίριο με την νεοκλασική αρχιτεκτονική και το λευκό μάρμαρο, αξίζει μια επίσκεψη για να παρακολουθήσετε ένα μπαλέτο ή όπερα στην αίθουσα συναυλιών.

Σάο Πάολο

Κάντε κράτηση για ένα τραπέζι στο ... Chou στη γειτονιά της Pinheiros. Στεγάζεται σε ένα παλιό κτίριο, η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και σπιτική, με ένα φωτεινό, καθαρό και μοντέρνο εσωτερικό (σκεφτείτε λευκούς τοίχους, δάπεδα από ανοιχτόχρωμο ξύλο) και μια αυλή. Με άλλα λόγια έχει όλα τα φόντα για το πιο ρομαντικό βράδυ. Το φαγητό είναι μαγειρεμένο σε φούρνο με ξύλο και κάρβουνο, με το μενού να δίνει έμφαση στα φρέσκα κρέατα και ψάρια με συνοδεία άφθονο φρέσκα βότανα.

Πριν από το δείπνο... Πάρτε ένα ποτό στο μπαρ Baretto στο Fasano Hotel, ένα ξενοδοχείο με χαμηλό φωτισμό, ξύλινη επένδυση, δερμάτινες καρέκλες, γυαλισμένα τραπέζια από ξύλο και ένα πιάνο για να σας συντροφεύει.

Πριν από το δείπνο... Πάρτε ένα ωραίο μπουκάλι λευκό κρασί και μια κουβέρτα και παρακολουθήσετε τον ήλιο να δύει στο Praça pôr do Sol («Sunset Plaza»). Στη συνέχεια, αν θέλετε να ζήσετε λίγο πιο έντονα, κάντε μια ρομαντική βόλτα στο minhocão elevado για να σας ανοίξει η όρεξη πριν από το δείπνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα